CHP'li Nazlıaka'dan RTÜK'e"kadına yönelik şiddet" başvurusu

CHP'li Nazlıaka'dan RTÜK'e"kadına yönelik şiddet" başvurusu

TBMM (AA) - CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Songül Karlı ile Yeniden” programında "kadına yönelik şiddetin yok sayıldığı" gerekçesiyle RTÜK'e başvurdu.Nazlıaka, RTÜK Başkanlığı'na...

TBMM (AA) - CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Songül Karlı ile Yeniden” programında "kadına yönelik şiddetin yok sayıldığı" gerekçesiyle RTÜK'e başvurdu.

Nazlıaka, RTÜK Başkanlığı'na gönderdiği dilekçede, boşanmak isteyen eşini 43 yerinden tornavida ile yaralayan Yakup Kaya'nın, hakim tarafından serbest bırakılmasının ardından Kanaltürk'te yayınlanan “Songül Karlı ile Yeniden” adlı programa çıktığını belirtti.

Programa katılan erkek konukların, Kaya’nın eşini yaralamakta "haklı" olduğunu, "Gecenin 02.00’sinde eve gelen kadınla nasıl başa çıkacaksın? Gece hayatına nasıl alışır evli bir kadın, anlamıyorum. Bir yıl boyunca nasıl sabrettin? Yeniden Müslüman olmamız lazım" sözleriyle erkek şiddetini meşrulaştırmaya çalıştıkları ileri sürülen dilekçede, program sunucusu Karlı'nın da, Kaya’yı "beyefendi" bir insan olarak tanımladığını, "Belki yeniden bir araya gelebilirler, yeniden aile olabilirler. Belki de ortada bir sorun yoktur" ifadeleri ile kadına yönelik şiddeti yok saydığı iddia edildi.

Sunucunun ayrıca erkek konukların kadına yönelik şiddet ifadelerine de müdahale etmediği savunulan dilekçede, söz konusu ifadelerin ve bu ifadeleri onaylayan sunucunun bu davranışı neticesindeki programın, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un ilgili maddelerini ihlal ettiği kanaatiyle gerekli cezasının verilmesi istendi.

Kaynak:Haber Kaynağı