CHP’li Muharrem İnce Konya’da

CHP’li Muharrem İnce Konya’da

Kurultayda CHP Genel Başkanlığına aday olacağını açıklayan Yalova Milletvekili İnce, CHP Konya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti

 CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "CHP'nin yeniden iktidar olma umudunu, çözüm olma sürecini, burada CHP'nin iddiasını ortaya koyuyorum. 'Sıkın dişinizi, 2015'in mayıs veya haziranında başbakan sizin arkadaşınız olacak' diyorum" dedi.

İnce, kongre çalışmaları kapsamında partisinin Konya İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada İl Başkanı Mevlüt Karpuz tarafından karşılanan İnce, bir süre yöneticilerle ve partililerle görüştü.

Daha sonra basın mensuplarının karşısına çıkan İnce, konuşmasını partideki kongre delegelerinin de dinlemesini istedi. 

İnce, Konya'da Anadolu insanının konukseverliğiyle karşılandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı seçiminde CHP'nin İl Başkanlığında böyle bir kalabalığın yaşanmadığını ifade eden İnce, "Eğer cumhurbaşkanı seçiminde böyle bir kalabalık yokken, bugün bu heyecan Konya il örgütünde varsa demek ki ben doğru bir iş yapıyorum" diye konuştu.

İnce, kongre çalışmaları kapsamında Türkiye'yi karış karış dolaştığını belirterek, şöyle konuştu:

"CHP'nin yeniden iktidar olma umudunu, çözüm olma sürecini, burada CHP'nin iddiasını ortaya koyuyorum. 'Sıkın dişinizi, 2015'in mayıs veya haziranında başbakan sizin arkadaşınız olacak' diyorum. Sizleri üzeceğim ama Konyalıların hemşehrisini orada fazla tutmaya niyetim yok. Haziranda onu oradan göndereceğim, kusura bakmasın. Bu iddiada bulunuyorum. Recep Tayyip Erdoğan kime 'kardeşim' dediyse pek hayır etmedi. Esad'a 'kardeşim' dedi, Kaddafi, Abdullah Gül ve en sonunda da sayın Davutoğlu'na 'kardeşim' dedi. Kime 'kardeşim' dediyse eyvah. Sizin hemşehrinize de kardeşim dedi bunu da bilesiniz."

- "Bu partiyi yeniden umut yapacağım"

"CHP neden umut değil?" diye soran İnce, şöyle devam etti: 

"CHP'nin el freni çekilmiş. Ben bu CHP'nin el frenini indirmeye talibim. Sizlere sorum net, önümüzdeki 10 ay içinde sayın Genel Başkanın, onun yönetim anlayışının iktidar olacağına, başbakan olacağına ve AKP'yi yeneceğine inanıyor musunuz? Bunu bana değil kendinize sorun. Bu umudu görüyorsanız, devam edin. Ama ben bu umudu görmüyorum. Peki bana diyorlar ki, 'parlak bir milletvekiliydin, neden 2015'i beklemedin? Nasıl olsa Kılıçdaroğlu başarısız olurdu, sen de kurultayda genel başkan olurdun'. Ben beklerim ama Türkiye beklemez. Çünkü CHP yüzde 20 bandında oy alır, AKP de yüzde 45 oy alırsa, Tayyip Erdoğan başkanlık sistemine geçecek. Ben bunun önünü kesmek istiyorum. Bunun önünü keseceğim, bu partiyi yeniden umut yapacağım."

Kurultay'da genel başkan seçilmesi halinde ekonomiye dair sözleri olacağına işaret eden İnce, şunları kaydetti:

"Tencerede dert mi kaynıyor, et mi kaynıyor, en çok kadınlar biliyor. Onun için ben kadınlardan destek aldığımı görüyorum. CHP'nin kadın ve gençlerine sesleniyorum; değişim ellerinizde, yarını kurmak ellerinizde. Çocuklarınızın işsiz kalmasını, sınav sorularının çalınmasını ve KPSS kuyruklarında horlanmasını istemiyorsanız, CHP'nin umut olması lazım. Ben bu umudu yaratmak için buradayım, yollardayım. Biz emeği konuşan bir parti olacağız. İşi, işçiyi ve aşı konuşan bir parti olacağız. Sağlığı ve eğitimi konuşan bir parti olacağız. Demokratik devlet anlayışımızı anlatacağız. Ekonomik kalkınmayı ve üretimi anlatacağız."

- "Size solculuğunuzu hatırlatacağım"

Solculuğundan, devrimciliğinden utanan bir CHP istemediğini aktaran İnce, bu partiye bunu hatırlatacaklarını ve cesur olacaklarını söyledi. 

İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de demokrasinin konuşulması için öncelikle partide demokrasi olmalı. Genel başkan seçildiğimde, üyelerle ön seçim olacak. Partinin üyeleri söz sahibi olacak. Çarşaf liste olacak. Genel başkan partiyi iki seçimde birinciliğe taşıyamazsa otomatikman istifa etmiş olacak. Genel başkanı da üyeler seçecek. Bunların hepsini yapacağız. Önce partide demokrasi, sonra ülkede demokrasi. Yeni umutların partisi olacağız. Başı dik, şerefli ikinciliğe razı olmayan bir parti olacağız. Ben size iktidar vadediyorum. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Yalova'da devletin bütün imkanlarını yendik. Türkiye'de de yeneceğiz."

İnce, İstanbul'da bir belediyenin kendisi için imza veren kurultay delegesini çağırdığını ve imzasını çekmesi halinde işe alma vadinde bulunduğunu öne sürerek, şunları ifade etti:

"Bu faşist bir uygulamadır. Bunun adı faşizmdir. Bu çocukları o tür insanların insafına bırakmayacağım. Sizi AKP'nin insafına bırakmayacağım ve başınızı dik gezdireceğim, dik. Bir başka il başkanı insanları kandırıyor. 'İnce'ye madem imza verdin, bir tane de Kılıçdaroğlu'na ver, ne olacak' diyor. Halbuki böyle yapsa benim imzam iptal olmuş oluyor. Bunlar Ali Cengiz oyunu, bu tür fırıldaklardan CHP'de olmaması lazım. Böyle il başkanı da belediye başkanı da olmaz, bunların da hesabını soracağım. Korkunun ecele faydası yok. İmzayı işe alacağım diye engelledin. Hadi imzayı engelledin. Sandıkta oyu nasıl engelleyeceksin? Hücre gizli, bugün zorla topladığınız o imzalar hücrede Muharrem İnce'ye oy olarak geri dönecek. Ben onu görüyorum."

Karpuz ise İnce'yi Konya'da ağırlamaktan onur duyduğunu dile getirdi.

İnce'nin, Türk demokrasisinde adımları, ayak izleri olan bir genel başkan adayı olduğuna işaret eden Karpuz, "Kendisine başarılar dilerken, Kurultay'ın AKP karanlığından ülkemizi aydınlığa çıkartma yolunda bir şölen olması dileğimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı