CHP'li milletvekillerinin cezaevi ziyaretleri

CHP'li milletvekillerinin cezaevi ziyaretleri

CHP Mersin Milletvekili Sağlar:"Görüştüğümüz isimler laik, demokratik Türkiye'yi savundukları için bedel ödediklerini, barış ve demokrasi mücadelesine katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi"

TBMM (AA) - CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, aralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerinin de olduğu kişileri cezaevinde ziyaret etmeleriyle ilgili, "Görüştüğümüz isimler, laik, demokratik Türkiye'yi savundukları için bedel ödediklerini, barış ve demokrasi mücadelesine katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi." dedi.

Sağlar, İstanbul milletvekilleri Ali Şeker, Eren Erdem ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile İstanbul ve Edirne'deki cezaevlerinde gerçekleştirdikleri ziyaretlere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Adana'daki özel öğrenci yurdunda yaşanan yangında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Sağlar, yaklaşık 8 aydır Edirne cezaevinde bulunan Sarp Kuray'ın tahliye sevincine ortak olduklarını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaretleri sonrasında Silivri Cezaevinde bulunan Ahmet Türk ile Cumhuriyet Gazetesi'nin yazar ve yöneticileriyle bir araya geldiklerini anlatan Sağlar, şöyle konuştu:

"Sağlık durumları ve moralleri çok iyiydi. Türkiye'de bugünlerde yaşanan ortak sorunun demokrasi, hukuk ve insan hakları ihlalleri olduğu ortak kanıydı. Görüştüğümüz isimler laik, demokratik Türkiye'yi savundukları için bedel ödediklerini, barış ve demokrasi mücadelesine katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi. Geçmişte Ergenekon savcılarının yaptığını şimdi kendisi gibi düşünmeyen, bütün muhalifleri sindirmek adına hukuk tanımayan kaçak saray ve AKP savcıları yapıyor. Ülkemizin sadece yurtlarının yangın çıkış kapıları değil, faşizmden kaçış yolları da OHAL ve KHK gibi demir kapılarla kilitlenmiştir. OHAL derhal kaldırılmalıdır."

Milletvekillerinin tutuklanma yöntemlerinin siyasi bir operasyon olduğunu öne süren Sağlar, "Temel hukuk prensibi olan 'suçluluğu ispat edilene kadar herkes suçsuzdur' ilkesi unutulmadan haklarında iddia bulunan şüphelilerin adil yargılanması sağlanmalıdır. Selahattin Demirtaş başta olmak üzere tutuklanan tüm milletvekilleri, belediye başkanları serbest bırakılmalıdır. Gazetecilik yaptıkları için Cumhuriyet Gazetesinin yazar ve yöneticilerinin tutuklanması akla Ergenekon ve Balyoz davlarını getirmektedir. Bu cadı avına derhal son verilmelidir." değerlendirmesini yaptı.

Siyasetçilerin görevinin yaşanan sorunlara demokratik yöntemlerle çözüm üretmek olduğunun altını çizen Sağlar, "Siyasetin önünün kapatılması şiddeti besler. Barışın, demokrasinin önü açılmalıdır." dedi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :