CHP'li milletvekilleri 'FETÖ' diyemedi!

CHP'li milletvekilleri 'FETÖ' diyemedi!

CHP'li 15 milletvekili hazırladıkları bildiride FETÖ diyemedi.

CHP Milletvekilleri Mustafa Akaydın, Selin Sayek Böke, Okan Gaytancıoğlu ve Sibel Özdemir, TBMM’de düzenledikleri basın toplantısında CHP’nin akademisyen kökenli milletvekilleri olarak hazırladıkları bildiriyi okudu.

Bildirinin Fransızca ve İngilizce çevirilerinin de yapıldığı belirtildi. İnsan haklarından bahsedilen bildiride dini cemaat dedi ancak FETÖ diyemedi. Bildiride üstü kapalı şekilde tutuklu FETÖ'cülerin de serbest bırakılması istendi.

İşte bildiriden bir bölüm:

Türkiye'de iktidarı askeri darbe ile devirmeye çalışan tüm güçlere karşı durduk ve karşı durmaya devam edeceğiz. İster iktidardan ister muhalefetten gelsin, demokrasiye yönelik saldırılara karşı mücadelemizi demokrasiye inanan tüm yurttaşlarımızla birlikte yürüteceğiz. Saldırıda bulunanların hak ettikleri cezaları almaları gerektiğini savunuyoruz. Ne var ki hak kaybına uğrayan ve siyasi görüşü ne olursa olsun suçluluğu kanıtlanmamış insanların, kendilerine asla isnat edilemeyecek suçlamalarla tasfiyeye tabi tutulmalarını ve cezalandırılmalarını kabul etmedik etmeyeceğiz.

DİNİ CEMAAAT YALANI

Özellikle sosyalist, sosyal demokrat ya da liberal görüşlere yakın ve demokrasiye yürekten bağlı suçsuz olduğu hâlde dini bir cemaate bağlı olduklarına dair yalan iddialarla görevlerine son verilenlere yapılanları asla kabul etmiyoruz.

Bizler Türkiye'de Barış İçin Akademisyenler Bildirisine imza attığı için haksızlığa uğrayanlar ve cezalandırılanlar başta olmak üzere, tutuklu milletvekilleri, basın mensupları, öğrenciler ve suçsuz oldukları hâlde cezalandırılan tüm diğer kişilerin hakkını savunma mücadelemizi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız.

Tüm değerli akademisyenlerimizi;

Türkiye'de akademisyenlerin düşüncelerini ifade etmekten korkmadıkları, özgür düşüncelerinden dolayı hedef gösterilmedikleri, bilim insanı olarak fikirlerini sorunsuzca ifade edebilecekleri demokratik bir üniversite ortamını tekrar sağlamak için harcadığımız çabalara katkı koymaya;

Özgürlük, eşitlik ve adalet mücadelemizi tam bir sorumluluk anlayışı içinde ve cesaretle hep birlikte vermeye,

Birinci sınıf bir demokrasinin Türkiye'de, Avrupa'da ve tüm ülkelerinde yerleşmesi mücadelemizde dayanışmaya çağırıyoruz.

 

HABERİ YAKALA