CHP'li Hazinedar'ın disipline sevk edilmesi

CHP'li Hazinedar'ın disipline sevk edilmesi

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar:- "Partimin, yönetiminin kararına elbette saygılı bir şekilde üzerime düşeni yapacağım"

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, CHP Merkez Yönetim Kurulu'nca (MYK) "geçici çıkarma cezası" istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine ilişkin, "Ben, partimin, yönetiminin kararına elbette saygılı bir şekilde üzerime düşeni yapacağım." dedi.

Hazinedar, Beşiktaş Belediyesi'nin 2017 bütçesinin görüşüldüğü Belediye Meclisi toplantısında, Yüksek Disiplin Kurulu'na sevki ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP'li olmaktan büyük mutluluk duyduğunu, ihraç edildiği dönemlerde bile CHP'li kimliğini muhafaza etmeye çalıştığını anlatan Hazinedar, MYK'nın kararının yanlış ve yanıltıcı şekilde yorumlanmasının kendisi dışında partisine de zarar vereceğini düşündüğü için açıklama yapma ihtiyacı duyduğunu söyledi.

Murat Hazinedar, şu bilgileri verdi:

"MYK kararı dün akşam itibarıyla Sayın Genel Sekreterimiz Kamil Okyay Sındır imzalı şekilde tarafıma iletilmiştir. Bu kararla haberler arasında hiçbir benzerlik bulunmamaktadır. Bizim hakkımızda zaten herhangi bir dava yok. Hakkımızda ciddi alınacak herhangi bir iddia da yok. Bunlar zaman içinde gayet net anlaşılacak. MYK tarafından Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkimizin nedeni, 3 Ekim 2016 tarihli Belediye Meclisi toplantısında yaptığımız konuşmada, Parti Meclisi üyeleri İlhan Cihaner, Aykut Erdoğdu ve Mehmet Ali Çelebi hakkında sarf ettiğimiz sözlere dair iddialardır. Dolayısıyla bizimle ilgili Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkin nedeni bu konuşmadır. Bunun dışında başka bir konuyla ilgisi bulunmamaktadır. Ben, partimin, yönetiminin kararına elbette saygılı bir şekilde üzerime düşeni yapacağım. Ancak benimle ilgili gösterilen bu hızlı ve gerekli parti hukukuna dair hassasiyetin bize yapılan haksızlıkları kamuoyuna benden önce taşıyan kişilerle ilgili de işletilmesini özellikle aynı hassasiyetin gösterilmesini dilerim."

CHP Genel Sekreteri Kamil Oktay Sındır imzası taşıyan yazıda, Hazinedar'ın, 3 Ekim'de Belediye Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cihaner, Erdoğdu ve Çelebi hakkında kullandığı aşağılayıcı hakaret içeren sözleri nedeniyle "geçici çıkarma cezası" istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :