CHP'li Demir:

CHP'li Demir:

"Türkiye'de hekim başına 581 kişi düşerken, Şanlıurfa'da 825 kişi düşüyor, üstelik buna mülteciler ve Suriyeliler dahil değil"

TBMM (AA) - CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Türkiye'de hekim başına 581 kişinin düştüğünü belirterek, "Şanlıurfa'da 825 kişi düşüyor, üstelik buna mülteci ve Suriyeliler dahil değil." dedi.

Demir, düzenlediği basın toplantısında, daha önce Şanlıurfa'nın denetmen milletvekili olarak bulunduğunu ifade ederek, bu dönem ilin denetmen milletvekili olmamasına karşın, Şanlıurfa'nın sorunları ile ilgilenmeye devam ettiğini belirtti.

Feodalizmin cenderesinden bir türlü kurtulamayan Şanlıurfa'nın sorunlarını gündeme taşıdığını anlatan Demir, "Çünkü Şanlıurfa önemli bir ilimiz ama maalesef hükümet ilin sorunlarını çözmüyor." diye konuştu.

Demir, Şanlıurfa'nın en önemli sorunlarının başında sağlık sorununun geldiğini vurgulayarak, "İlde 2015 yılında 61 bin 500 bebek dünyaya geldi ama yeteri kadar doktor yok. Türkiye'de hekim başına 581 kişi düşerken, Şanlıurfa'da 825 kişi düşüyor, üstelik buna mülteciler ve Suriyeliler dahil değil." ifadesini kullandı.

Şanlıurfa'da doktorların günde 200 hastaya bakmak zorunda kaldığını, ilde en çok sorunun çocuk ve doğum hastanelerinde yaşandığını, 668 kişiye bir yatak düştüğünü aktaran Nurettin Demir, "Bu sayı Türkiye ortalamasının çok çok üstünde, ülke ortalaması 385 kişi." dedi.

Demir, şöyle konuştu:

"Ergenekon dediler, insanları tutukladılar, işkence yaptılar, intihara sürüklediler. İnsanları yavaş yavaş öldürmeye çalıştılar, sonra da çıkıp 'Ergenekon diye bir örgüt yokmuş' dediler ve işi pişkinliğe vurdular. Yıllarca cezaevinde kalan Tuncay Özkan'ın karaciğerinde böcek ilacı kalıntıları bulundu. Mustafa Balbay da tetkiklerini yaptıracak. Türk Silahlı Kuvvetlerine, ülkenin aydınlarına ve yetişmiş insanlarına yapılan bu kumpas geçiştirildi gitti. Olmayan bir örgüt için bu kadar insan acı çekti, aslında Türkiye acı çekti. Utanmadan sıkılmadan tuğla kalınlığında kitap yazmakla övünüyorlardı. Bu kitap onların yüz karasıdır, ihanet belgeleridir, Atatürkçülere yaptıkları büyük bir haksızlıktır. Şimdi de 'paralel' diyorlar, intikam hırsıyla saldırıyorlar. Dün kol kola girdikleri, birlikte suç işledikleri paralelcilere düşman gibi davranıyorlar."

"Paralel" gerekçesiyle 21 hastanenin ruhsatının iptal edildiğini, bu nedenle o hastanelerde tedavi gören hastaların mağdur, çalışanlarının ise işlerinden olduğunu ifade eden Demir, "Oysa o hastaneler Sağlık Bakanlığının izni ve denetimi ile açılmıştı. Belki de bir çoğunun açılışına Başbakan ve bakanlar katılmıştı ama şimdi ne olacağını düşünmeden o hastaneleri kapatıyorlar. Niçin? İntikam almak, o kurumları cezalandırmak için." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :