CHP'li Çakırözer'den küçük Zeynep'e ziyaret

CHP'li Çakırözer'den küçük Zeynep'e ziyaret

ESKİŞEHİR (AA) - CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "Kedi miyavlaması" sendromu rahatsızlığıyla dünyaya gelen 9 aylık Zeynep bebeğin ailesini...

ESKİŞEHİR (AA) - CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "Kedi miyavlaması" sendromu rahatsızlığıyla dünyaya gelen 9 aylık Zeynep bebeğin ailesini ziyaret etti.

Dünyada 50 bin kişide bir görülen "Kedi miyavlaması" sendromlu Zeynep Erdoğan'ın ailesini evinde ziyaret eden Çakırözer, TBMM'ye sunduğu soru önergesini Erdoğan çiftiyle paylaştı.

Çakırözer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yemek ve uyku düzeni bozukluğu yaşayan, gelişimi yavaşlayan, kedi gibi ses çıkaran Zeynep bebeğin hastalığıyla yakından ilgilendiklerini belirterek, Sağlık Bakanlığının ve vatandaşların dikkatini bu hastalığa çekmek için soru önergesi hazırladığını dile getirdi.

Türkiye'de yaklaşık 35 çocuğun bu sendromla mücadele ettiğini belirten Çakırözer, "Görünen 35 aile var fakat bu sayı belki de daha fazla. Anadolu Ajansı'nın hassasiyetine ve Zeynep bebeğe desteğinden ötürü teşekkür etmek istiyorum. Ben de haber sayesinde hastalığı öğrendim. Akabinde araştırmalar yaparak bazı ailelerle görüştüm." dedi.

Eskişehir'de İl Sağlık Müdürlüğü ve hastanelerin Zeynep bebeğe gereken ilgiyi gösterdiğini belirten Çakırözer, "Şehrimizde konuya duyarlılık hakikaten çok güzel. Gerek İl Sağlık Müdürlüğümüz gerekse hastanelerimiz ellerinden geleni yapıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Çakırözer, "Hem Sağlık Bakanımıza hem de müsteşarlarına duyarlı olacaklarına ilişkin güvenim sonsuz. Özellikle Sağlık Bakanımızın duyarlılığına inanıyorum. Kendisini yakinen de tanırım. Bir randevu talebinde bulunarak, konuyu yüz yüze de konuşacağım. Hastalığın siyaseti olmaz." dedi.

Baba Mehmet Erdoğan da Zeynep'in eskiye göre daha iyi olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Sesimiz duyulduktan sonra çocuğumuzla çok ilgilenildi. Özellikle İl Sağlık Müdürü Ali Mumcu bey bizi ailesi gibi gördü. Çocuğum fizik tedaviler ve annesinin yoğun mücadelesi sayesinde şimdi başını kaldırabiliyor, kollarını kullanabiliyor. Bu hastalıkta ilginin ve tedavinin çok önemli olduğunu anladık. Zaten istediğimiz de çocuklarımıza gereken tedavi imkanlarının sağlanması. Sayın milletvekilimize ailece teşekkür ediyoruz. Sesimizi Mecliste duyurmuş, bizleri düşünmüş. Evimizde ağırlamaktan dolayı mutlu olduk." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :