CHP'den skandal talep! Halkın cebine göz diktiler

CHP'den skandal talep! Halkın cebine göz diktiler

CHP, referandum için vatandaştan ‘hayır’ tercihi kullanmalarını isterken, skandal bir talepte daha bulundu. Partililer, promosyon tanıtım malzemelerinin temini için paraya ihtiyaç bulunduğunu belirterek, seçmenden para istedi.

Türkiye 16 Nisan'da tarihi referandum için sandığa gitmeye hazırlanırken, partiler referandum harcamasını kasalarından yapacak. 

Referandum yapılan yıllarda siyasi partilere ekstra bir yardım yapılmazken CHP bir ilke imza daha attı. CHP'li teşkilat, belediyelerin sivil inisiyatif adı altında resmi yazı, logo içermeyen yazılarla vatandaştan anayasa değişikliğine "hayır"la birlikte para istedikleri ortaya çıktı. 

CHP Beykoz ilçe teşkilatı adına açılan hesaba, promosyon tanıtım malzemelerinin temini için paraya ihtiyaç bulunduğu belirtilerek, "Siyasi görüşü ne olursa olsun, geleceğimiz 'hayır' için herkes eminiz ki bu kampanyaya katkıda bulunacaktır. 

Bağışlarda alt-üst sınır yoktur. İster 100 lira ister 10 bin lira yatırabilirsiniz" denildi. CHP, bağışta sınır yok dese de Siyasi Partiler Kanunu'na göre, bir kişiden yıllık alınabilecek en üst tutar 38 bin 500 lira. 

Bağışların CHP'nin özel olarak açtırdığı hesaba yatırılacağını belirtilen yazıda, "Bağışları kimlik bilgileri gizli tutulacaktır. Banka hesabı sadece hayır kampanyası için kullanılacaktır. 

Bu nedenle farklı siyasal görüşteki vatandaşlar da bu girişime destek verebilirler. Hesap hareketleri ve harcamalar yetkin kişilerce denetlenmekte olup, bağışçılar isterlerse harcama detaylarına ulaşabilecektir" ifadesi kullanıldı. 

Yazının altındaki banka hesabının CHP Beykoz İlçe Teşkilatı adına açıldığını ilgili banka da teyit etti. CHP'nin para talebinde bulunduğu birçok Beykozlu, "Yazıklar olsun. Bu nasıl bir anlayış. Utanmıyorlar" diye tepki gösterdi.
.