CHP’den odalara ziyaret

CHP’den odalara ziyaret

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, il yönetim kurulu üyeleri ve CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ile odalara ziyarette bulundu

 

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, il yönetim kurulu üyeleri ve CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ile Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Selek, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Aşkın Yaşar, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız ve Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Nazif Karabulut’u ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek ekonomik gelişmeler, dövizin yükselmesi ve piyasalara yansımaları ile esnafın ve üretecilerin sorunları hakkında bilgi aldılar.

Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Selek, CHP’nin ziyaretinden memnun kaldıklarını belirterek, “Ülkemizin içinde bulunduğu süreçten en çok etkilenen bizleriz. Hizmet ücretlerimiz 3-4 yıldır aynıdır. Ekonomideki olumsuz gelişmelerden etkilenmekteyiz. Piyasa sıkıntılıdır. Vatandaşın durumu da iyi değildir. Hükümetten beklentimiz piyasayı rahatlatıp, gerekenleri yapmasıdır” dedi.

ARIK: SULAR KONTROLSÜZ KULLANILIYOR

Konya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık yer altı sularının kontrolsüz kullanıldığına dikkat çekerek, “Tarımsal sulamadaki kaçak su kullanımını ve yer altı sularını kontrolsüz kullanmamızdan dolayı su sıkıntısına düşebiliriz. Bundan dolayı da su açığımız çoğalacaktır. Su açığını kapatmak için tarımsal sulamanın yöntemi değiştirilip, daha verimli kullanımı sağlanmalıdır. Kaçak sulama Kontrol altına alınarak yeniden gözden geçirilmelidir.”

YAŞAR: HAYVAN İTHAL EDİLMELİ

 Konya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Aşkın Yaşar et ithalatı, şarbon hastalığı üzerinde durarak, “Ülkemizdeki et açığı ithal ederek gideriliyor. Et açığının kapatılması için hayvan ithal edilmemelidir. Damızlık için ithal edilmelidir” diye konuştu.   

YILDIZ: SÜT YENİ 85 LİRA OLDU

 Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız yem fiyatlarının ve girdi maliyetlerinin artmasının olumsuz etkilerinden bahsederek, “Süt yemi 40 lira iken, 85 liraya çıktı. Sütün litresi 1,70 liradır. Maliyetini karşılamıyor. Türkiye’nin kırmızı et açığı var. 6,5 milyar dolarlık et ithalatı yapmışız.  Sığır yetiştiricilerinin yüzde 50’sine destek verilseydi. Bu açık kapanırdı. Üretim planlamamız yok. Süreçte de iyi yönetilemiyor” dedi.

KARABULUT: ET İTHALATINDAN DOLAYI SIKINTILIYIZ

Konya Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Nazif Karabulut, “ Et ithalatından dolayı sıkıntılıyız. Karkas etin fiyatı 29 lira iken, bugün de aynı fiyat uygulanıyor. Yem fiyatları yarıya yarıya zamlandı. 40 liradan 75-80 lira arasına yükselmiştir. Sektörün önü karanlıktır. Bütün bu olumsuzluklardan dolayı sektördeki esnaf sayımız yüzde 50 azaldı” ifadelerini kullandı. 

EKONOMİK GİDİŞAT İYİ DEĞİL

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Oda ziyaretlerinde esnaflarımızın, sanatkarlarımızın ve üreticilerimizi temsil eden odalarımızın ekonomik gelişmelerden ve dövizin yükselişinden nasıl etkilendiklerini ve çözüm yollarını ele aldık. Ekonominin gidişatı ve görünün tablo hiçte iç açıcı değildir.  iktidar ekonomik krizi çözmek yerine, konuşulmasını ve tartışılmasını engellemeye çalışıyor.  Umarız iktidar bu yanlıştan dönerek, ülkemizin içinde bulunduğu süreçten biran önce kurtarır. CHP olarak ta bu sürece elimizden gelen katkıyı sunarız.”

KRİZİ ÇÖZMEK YERİNE, BAHANELERLE GEÇİŞTİRİLİYOR

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener oda ziyaretlerini değerlendirerek, “Her kriz ortamında kazananlar ve zenginleşenler olduğu gibi, kaybeden ve fakirleşende olur. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasal tablo ancak 3- 5 yıl içinde düzelir. Piyasa normal seyrine döner.  Geldiğimiz süreçte esnaflarımız sattığı fiyattan yeni ürün alamadığından dolayı batacak duruma gelmiştir.  Özellikle üreticilerimiz için durum iyi değildir. Mazot, gübre ve diğer girdiler yüzde 40 artmıştır. Nasıl ekim yapacak ve geçimini sağlayacaktır. Bugün dolar 6 liraya düşse bile kriz vardır. İktidar krizi çözmek yerine, yeni gündemlerle ve çeşitli bahanelerle geçiştirmeye çalışıyor. Bu yanlıştan dönmesi ülkemizin hayrınadır.  Oda ziyaretlerindeki görüştüğümüz konuları ve sorunları genel merkezimize iletip, sorunların takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.     

chp’den-odalara--(2).jpg

chp’den-odalara--(3).jpgchp’den-odalara--(4).jpg

chp’den-odalara--(7).jpg