CHP'den KDK'ya "Cumhurbaşkanı" başvurusu

CHP'den KDK'ya "Cumhurbaşkanı" başvurusu

Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarafsızlık yeminine aykırı tutum ve davranışlarda bulunduğu iddiasıyla Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvuruda bulundu

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarafsızlık yeminine aykırı tutum ve davranışlarda bulunduğu iddiasıyla Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvuruda bulundu.

Tezcan, KDK'ya gönderdiği başvuru dilekçesinde, Erdoğan'ın Türk milleti ve tarih huzurunda ettiği yemine uymadığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, özellikle seçim dönemlerinde toplantı, miting ve açılış törenleri düzenleyerek AK Parti lehine ve diğer siyasi partilerin de aleyhine propaganda yaptığını iddia eden Tezcan, dilekçesinde, "siyasi partiler arasındaki fırsat eşitliğini, seçimlerin dürüstlüğünü ve tarafsızlığını ortadan kaldıran tutum ve davranışlarını Cumhurbaşkanı değil, bir siyasi partinin lideri gibi davranarak sürdüre gelmiştir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı konuşmalarından alıntılar yapılan dilekçede, "Anayasal ve yasal prensipler çerçevesinde, Cumhurbaşkanı'nın 20. Muhtarlar Buluşması'nda yaptığı konuşma ve benzeri diğer açıklamalarının kurumunuz tarafından incelenmesini, araştırılmasını ve sonuçta gerekli uyarının, önerinin yapılmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz" denildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :