CHP'den kamu avukatları için araştırma istemi

CHP'den kamu avukatları için araştırma istemi

TBMM (AA) - CHP, kamu avukatlarının yaşadığı sorunların nedenlerinin belirlenmesi, haklarının korunması ve iyileştirilmesi için alınması gereken önlem...

TBMM (AA) - CHP, kamu avukatlarının yaşadığı sorunların nedenlerinin belirlenmesi, haklarının korunması ve iyileştirilmesi için alınması gereken önlem ve politikaların belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını talep etti.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, kamu kurumlarının kanun, tüzük, yönetmelik ve genelge taslaklarının hazırlanmasından ceza ve hukuk davaları ile icra takiplerinin yürütülmesine kadar bütün hukuk hizmetlerinin, kamu sektöründe görev yapan yaklaşık 4 bin 500 avukat tarafından yürütüldüğü anımsatıldı.

Gerekçede, kamu hizmetlerinin hukuka uygun yürütülmesinde bu kadar önemli bir işleve sahip olan kamu avukatlarının, aldıkları ücret ve sahip oldukları hak ve yetkiler yönünden, kamunun hukuk rehberi olmaktan çok, ücretli vekili konumuna düştükleri savunuldu.

Önergenin gerekçesinde şu ifadeler kullanıldı:

"Kamu sektörünün etkin, verimli ve hukuki anlamda risksiz hizmet üretebilmesi için ve yargı organları önünde de etkin ve verimli bir şekilde haklarının korunabilmesi için fedakarca çalışan kamu avukatlarının statü, ücret, teminat, tazminat ve benzer tüm mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi ve tüm sorunlarının giderilmesi gerekmektedir.

Kamu avukatlarının yaşadığı sorunların nedenlerinin belirlenmesi, mali, özlük, statü, denetleme, teftiş, vekalet ücretlerinden kaynaklı mağduriyetlerinin tespiti, haklarının korunması, iyileştirilmesi ve eksikliklerinin giderilmesi için alınması gereken önlem ve politikaların belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmalıdır."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :