CHP’den ilçelere ziyaret

CHP’den ilçelere ziyaret

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Milletvekili Abdüllatif Şener ve yönetim kurulu üyeleri birlikte Çeltik, Yunak ve Tuzlukçu ilçelerinde partililer ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Çeltik ilçesinde CHP İlçe Başkanı İsa Yalavaç ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve Milletvekili Abdüllatif Şener, Pençe Harekatı kapsamında Irak'ın kuzeyinde Hakurk bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Mustafa Ünal’ın Kaşören Mahallesindeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Taziye ziyaretinde Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Ünal’ın ailesini başsağlığı dileyerek, Milletvekili Abdüllatif Şener tarafından tüm şehitlerimize  Kuran-ı Kerim okunarak, dua edildi.

 Ziyaretinde Çeltik’teki esnafların ve çiftçilerin sıkıntılarını dinleyen CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, İl Başkanı Barış Bektaş vatandaşlarla bir araya geldi.

Yunak İlçe Başkanı Hüseyin Parlaker ve Tuzlukçu İlçe Başkanı Cengiz Buğdaycı ile de görüşen Milletvekili Abdüllatif Şener, İl Başkanı Barış Bektaş,  yönetim kurulu üyeleriyle birlikte esnafları ziyaret ederek, esnafların sorunları hakkında bilgi edindi.

TARIMDA İTHALATTAN VAZGEÇİLEREK, ÇİFTÇİMİZ DESTEKLENMELİDİR

Ziyaretlerde konuşan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, tarımda ithalattan vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, “Bölgedeki vatandaşlarımız ağırlıklı olarak çiftçilik yapmaktadır.

Giderek zorlanan şartlar ve gübreden başlayıp tohuma kadar artan fiyatlardan dolayı çiftçilerimiz kazanmadığı gibi geçinemiyor. İktidar çiftçinin sorunlarının çözümü yerine tarım ürünlerinin yüzde 80’nini ithal ediyor.  Tarımdaki maliyetlerin yüksekliği en önemli sebepleri dışa ve dolara bağlılıktır. Tarımda ithalat ihracatın iki katıdır. Yanlış tarım politikaları nedeniyle tarım bitirilmektedir. İktidar durumu tespit edip, sorumluluğunu kabul etmelidir. Vatandaşlarda iktidara bu sorumluluğunu hissettirmelidir. Tarımın desteklenmesi yerine ülkenin ihtiyacı olan tarımsal ürünlerin ithal edilmesi sürdürülebilir bir durum değildir. İktidar tarımda ithalatçı anlayışı yerine, çiftçiye sahip çıkarak desteklemelidir” dedi.

KORKUYU ÜZERİMİZDEN ATMALIYIZ

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş konuşmasında vatandaşların korkuyu üzerinden atmasını dile getirerek, “Korkuyu üzerimizden atmadıkça ve konuşmadıkça hiçbir sorun çözülmez. Çiftçimiz maliyetlerin yüksekliğinde dolayı para kazanamadığı gibi, geçinemiyor. Esnaf ve sanatkarlarımızda ekonomik krizden dolayı zor ayakta kalıyor. Her alanda ve üretimde sorunlar var. Çözümde üretilmiyor. Artık ekonomi ve tarımdaki bütün sorunlar çözülmelidir. CHP esnaf, sanatkar ve çiftçilerimizin yanında olmuştur. Olmaya da devam edecektir. Sorunların çözümü noktasında elinden geleni yapacaktır” diye konuştu.