CHP'den EYT'liler üzerinden yeni Gezi planı!

CHP'den EYT'liler üzerinden yeni Gezi planı!

PKK’nın uzantısı HDP ile listelerde kurduğu ittifakın açığa çıkması ve parti içi çekişmelerle büyük kan kaybeden CHP, umudunu provokasyonlara bağladı.

CHP, 1999’da mevzuatta yapılan düzenleme nedeniyle primleri dolduğu halde emeklilik için yaş bekleyen ve kamuoyunda EYT’liler olarak bilinenler üzerinden Gezi benzeri yeni bir plan peşinde. Sokak eylemleri ve sokak çağrıları üzerinden siyaset yürüten CHP’den kafalarda soru işareti yaratan açıklama CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’dan geldi. Altay, geçtiğimiz hafta “10 Mart’ta herkes İstanbul’u CHP’nin aldığını tayin ve tespit edip kabullenecek” dedi. Kamuoyu bu ifadeleri ve içinde yatan amacı çözmeye çalışırken, CHP’nin EYT’lilere dönük istismar siyasetine dikkat çekiliyor.

 

 

 

İSTİSMAR KOKUYOR

Yeni Şafak'ın haberine göre CHP, hizmet ve prim süresini tamamladığı halde yaş engeline takılanların haklarını arama bahanesiyle hem oy devşirme hem de hükümeti köşeye sıkıştırma taktiği uyguluyor. Bu çerçevede yönetimini elinde bulundurduğu belediyeleri kullanarak, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde seslerini duyurabilmek için onlarca toplantı düzenleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin toplantılarına ev sahipliği yaptı. CHP’li belediyeler, derneğin organizasyonlarına ya ücretsiz ya da yarı fiyatla yer tahsis etti. Taşıma konusunda da araçlarıyla yardımcı olan CHP’liler, başta milletvekilleri olmak üzere gençlik kolları vasıtasıyla da etkinliklere katılımı kaçırmadı.

 

 

 

GEZİVARİ EYLEM

CHP, tam da Altay’ın işaret ettiği tarihe denk gelen 10 Mart’ta yine EYT’yi kılıf olarak kullanacağı bir organizasyona hevesleniyordu. Ancak hazırlıklar yetişmediği için 17 Mart pazar gününe kaldı. Yaş engelinin kaldırılması için seslerini duyurmaya çalışan Türkiye’nin dört bir köşesinden çok sayıda EYT’linin İstanbul Maltepe’deki bir milyon katılımlı büyük randevusuna öncekiler de olduğu gibi CHP destek verecek. Seçim öncesine denk gelen organizasyonun büyüklüğü CHP’nin iştahını kabartıyor. Gezi Parkı olaylarında olduğu gibi illegal grup ve örgütlerin bu eyleme dahil olması CHP’nin seçim öncesi peşinde koştuğu şiddette neden olabilecek. Böyle bir durumu CHP’nin yeni bir Gezi olarak faydalanacağı iddia ediliyor.

Etiketler :