CHP'den "Bilgi ve İletişim Teknolojileri" Zirvesi

CHP'den "Bilgi ve İletişim Teknolojileri" Zirvesi

Anamuhalefet partisi, 27 ve 28 Ocak'ta Ankara'da "Bilgi ve İletişim Teknolojileri" Zirvesi düzenleyecek- Genel Başkan Yardımcısı Aksünger:- "Yaptığımız zirve, Türkiye'ye bilişim teknolojileri alanında bir yol gösterecek. Bu zirvelerimiz, farklı başlıklar

ANKARA (AA) - MEHMET TOSUN - CHP, 27 ve 28 Ocak'ta Ankara'da "Bilgi ve İletişim Teknolojileri" Zirvesi düzenleyecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger'in koordinatörlüğünde düzenlenecek zirveye, yurt içi ve dışından çok sayıda uzman katılacak.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayacak zirvede, dünyada bilişimin geleceği ve Türkiye'deki bilişim teknolojileri masaya yatırılacak.

Zirve sonrasında hazırlanacak sonuç bildirgesi, kamuoyuyla paylaşılacak.

Konuya ilişkin AA muhabirine ilişkin açıklamada bulunan Erdal Aksünger, bugün dünyanın en büyük ilk 10 şirketinden 8'inin teknoloji odaklı çalıştığını ifade etti.

Bu şirketlerin kuruluş tarihinin yakın bir zaman olmasına rağmen, teknolojiye yatırım yaptıkları için kısa sürede büyüdüğüne dikkati çeken Aksünger, zirvede, Türkiye'de bu konuda nelerin yapılabileceğini değerlendireceklerine değindi.

Zirve kapsamında, eğitimle ilgili alt yapının oluşturulması, sanayi ve endüstride yapılacaklar ve bilişim hukuku konularının ele alınacağını aktaran Aksünger, zirvenin ikinci bölümünde, son dönemde dijitalleşme konusunda önemli bir yol kateden CHP'nin vizyonunun anlatılacağını bildirdi.

- "Türkiye'ye vizyon kazandırmak istiyoruz"

Aksünger, sanayide, endüstride, eğitimde ve sağlıkta bilişimin önemine işaret ederek, Türkiye'ye bir vizyon kazandırmak istediklerini, bu kapsamda zirvelerin devam edeceğini dile getirdi.

Türkiye'yi yönetecek kadrolara sahip CHP'nin, pozitif bir siyaset anlayışıyla hareket ettiğini belirten Aksünger, "Yaptığımız zirve, Türkiye'ye bilişim teknolojileri alanında bir yol gösterecek. Bu zirvelerimiz, farklı başlıklar altında gelecek aylarda da devam edecek." ifadesini kullandı.

Aksünger, ilk zirvenin ardından, "siber güvenlik", "yerli yazılım üretimi", "teşvikler ve teknoloji bölgeleri" konularını ele alacakları başka zirveler de düzenleyeceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :