CHP'den "bilgi paylaşım platformu"

CHP'den "bilgi paylaşım platformu"

Partinin söylemlerinin yayınlandığı resmi portal olan "chpdiyorki.chp.org.tr" sitesi hayata geçirildi

ANKARA (AA) - BARIŞ GÜNDOĞAN - CHP'de parti söylemlerinin yayınlandığı resmi portal olan "chpdiyorki.chp.org.tr" sitesi hayata geçirildi. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, CHP, parti söylemlerinde "birlik ve bütünlük" sağlamak amacıyla bir süredir üzerinde çalıştığı internet sitesini tamamladı.

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri Merkezi (BİTEM) tarafından tasarlanan "chpdiyorki.chp.org.tr" portalında, "milliyetçilik", "laiklik", "azınlıklar", "dinlemeler" gibi konu başlıklarında parti görüşleri açıklandı.

Sitede açıklanan görüşler hakkında ziyaretçilere yorum yapma ve tartışma imkanı da veriliyor.

-416 konu başlığı- 

Sitede 416 konu başlığı altında parti görüşleri yer alıyor. Bunlar arasında "Mayınlı Araziler"den "Boşaltılmış Köylere", "Sağlık Politikası"ndan "Serbest Kıyafet Uygulaması"na "kadın istihdamı"ndan "çocuk gelinlere" kadar çeşitli konular yer alıyor.

-"e-Aidat ve elektronik bağış"-

BİTEM tarafından hazırlanan bir başka uygulama ise aylık 1 ila 10 lira arasındaki aidat ödemelerine yönelik.

Uygulama, "http://e-aidat.chp.org.tr" adresi üzerinden kredi kartı ile aidat ödemesine imkan sağlıyor. Kimlik numarası yazıp 6247'ye mesaj göndererek cep telefonu aracılığıyla da üyelik aidatı ödenebiliyor.

Parti hayata geçirdiği "http://bagis.chp.org.tr" adresi aracılığıyla da internet üzerinden bağış yapılmasına olanak sağlanıyor. 

Ödeme işlemleri bir bankanın güvenlik uygulamalı web sayfasından yapılıyor. Tüm bankaların kredi kartlarının geçerli olduğu uygulamada, istenilen bilgilerin doldurulmasının ardından bağış yapılıyor. Bağış miktarı taksitlendirilerek de yapılıyor. Bir takvim yılı içinde toplam bağış miktarının ise 25 bin lirayı geçmemesi gerekiyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı