CHP'deki ön seçim

CHP'deki ön seçim

CHP'nin Antalya'daki ön seçimlerinde birinci olan Kara, memleketi Manavgat'ta partililerle buluştu

ANTALYA (AA) - CHP'nin 29 Mart'ta yaptığı ön seçimlerde Antalya'da birinci olan Niyazi Nefi Kara, seçimlerinin ardından ilk ziyaretini memleketi Manavgat'a yaptı.

Eşi Hacer Ceylan, oğlu Ali ve kızı İpek ile partisinin Manavgat İlçe Başkanlığını ziyaret eden Kara'ya partililer, yoğun ilgi gösterdi. 

CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, Manavgat'tan birinci sırada aday çıkardıkları için çok mutlu olduğunu belirtti. 

"Niyazi Nefi kardeşimiz, demokrasi şölenimizden birinci çıktı" diyen Öztürk, "Tabii bundan çok onur ve gurur duyduk. Yine Manavgat'ımızdan Devrim Kök de seçilebilecek bir sıraya girdi. Çok sevinçliyiz" dedi.

Partililere teşekkür eden Kara ise başarısında Manavgat ilçe teşkilatının büyük emekleri olduğunu söyledi. 2007 ve 2011 genel seçimlerinde de aday adayı olduğunu ancak listeye giremediğini belirten Kara, şöyle konuştu:

"Bu seçimde de aday adaylığı için kamu görevimden (doktor) istifa ettim. Çalışmalarımıza başladık. Demokrasi şölenimizde de partililerimiz birinci sıraya yerleştirdiler. Bundan dolayı çok sevinçliyim, mutluyum. Başta ilçe başkanımız Ahmet Öztürk olmak üzere kadın kollarımız, gençlik kollarımız, tüm partililerimizin emeği çok büyük. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Kara, parti önünde tebrikleri kabul etti. 

 

- "Sonuç benim için sürpriz olmadı"

 

Burada gazetecilere açıklama yapan Kara, seçimde birinci olarak çıkacağını tahmin ettiğini dile getirdi. 

Sonucu beklediğini ifade eden Kara, "Böyle bir sonucu almak için daha önce iki defa adaylık deneyimim var. Her zaman halkın içinden biriydim. Böyle bir sonucu bekliyordum. Çünkü halkla iç içe bir hayatım oldu. Sonuç benim için sürpriz olmadı" diye konuştu. 

Ön seçimin, CHP'nin 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidara gelme yolunu açtığını savunan Kara, partisinin Antalya'da bugüne kadarki en yüksek oy oranını alacağını öne sürdü.  

Kara, seçimde hiçbir ayrım yapmadan herkesin oyuna talip olduklarını belirterek, şunları kaydetti: 

"Partimiz ön seçim yaparak halkın iradesini gösterdi. Diğer partililer gibi torba aday sistemine başvurmadı. 'Partililerin dediği olur' diyerek ön seçime gitti ve halkın iradesine kulak verdi. Demokrasiyi ön planda tuttu. Demokratik bir yarıştı. Burada birinci olduğum için mutluyum. Tüm partililerimize teşekkür ediyorum." 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :