CHP'de ön seçim

CHP'de ön seçim

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, milletvekili adaylarını belirlemek için Atatürk Lisesi'nde oyunu kullandı

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisindeki ön seçime ilişkin, "Listeye girmek veya girmemek bir sonuçtur. Asıl olan CHP'li olmaktır. Listeye girsin veya girmesin, bütün aday adaylarının aynı çalışmayı seçimlerde de yapmaları, benim en büyük arzumdur. Çünkü önemli olan ülkenin, demokrasinin güçlenmesidir" dedi.

Kılıçdaroğlu, milletvekili adaylarının belirlenmesi için alınan ön seçim kararı doğrultusunda, Atatürk Lisesi'nde 46 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Oy kullanma işlemenin ardından, basın mensuplarının "Adayların belirlenmesinde kriteriniz nedir, oyunuzu neye göre kullandınız?" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "O konuda yorum yapmak istemiyorum ama gençlerin ve kadınların seçildiği bir ön seçim olması benim en büyük arzumdu" yanıtını verdi.

"CHP, ön seçimdeki bu çabayı 7 Haziran'da da gösterecek mi? Listeye giremeyenler de bu desteği verecek mi, umutlu musunuz?" sorusuna, Kılıçdaroğlu, şu yanıtını verdi:

"Listeye girmek veya girmemek bir sonuçtur. Asıl olan Cumhuriyet Halk Partili olmaktır. Listeye girsin veya girmesin, bütün aday adaylarının aynı çalışmayı seçimlerde de yapmaları, benim en büyük arzumdur. Çünkü önemli olan ülkenin, demokrasinin güçlenmesidir. Biz hep söyledik; 'milletin vekilini, milletin kendisi seçmeli' diye. Bunu CHP dışında hiçbir parti yapmıyor, sadece biz yapıyoruz. Neden biz yapıyoruz? Çünkü biz demokrasiye inanıyoruz, çünkü biz demokrasiyi savunuyoruz. Liderlerin, milletvekili adaylarını getirip, milletin önüne metazori olarak koymaları bizim ağırımıza gidiyor. 55 yerde ön seçim yaptık, bugün 45 yerde hakim gözetiminde yapıyoruz. 1 milyona yakın üye, kendi milletvekilini seçmek için sandık başına gidiyor."

-"Oyunuzu vereceğiniz yer belli"

Yeni bir anlayışı tekrar kazandırmak, demokrasiyi güçlendirmek istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Vatandaşlarımız geldiler, kendi milletvekillerini seçecekler. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum: Demokrasiye inanan tek parti CHP'dir, demokrasiyi savunan tek parti CHP'dir. Üyeleriyle milletvekili adaylarını seçen tek parti CHP'dir. O nedenle herkesten şunu istiyorum: Bu ülkede demokrasi mi istiyorsunuz? Oyunuzu vereceğiniz yer belli artık. Bunun en somut örneğini burada görüyoruz" diye konuştu.

"Örtülü ödenek" tartışmalarıyla ilişkin bir soru üzerine de Kılıçdaroğlu, bununla ilgili yorumları Salı günü yapacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, oy kullandığı okuldan ayrılırken partililer, "Başbakan Kemal" sloganları atarak, sevgi gösterisinde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve Ankara İl Başkanı Adnan Keskin de eşlik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı