CHP'de ön seçim

CHP'de ön seçim

İzmir, Denizli, Aydın, Manisa ve Uşak'te, CHP üyeleri seçim bölgelerindeki miletvekilleri adaylarını belirlemek için hakim gözetiminde yapılan ön seçimde oy kullanıyor- İzmir'de, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da 2. Bölgeden 57. sıra numarasıyla katıl

İZMİR (AA) - İzmir'de, CHP üyeleri seçim bölgelerindeki miletvekilleri adaylarını belirlemek için hakim gözetiminde yapılan ön seçimde sandık başına gitti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da İzmir 2. Bölge'den 57. sıra numarasıyla katıldığı ön seçimler için İzmir İl Seçim Kurulunca belirlenen toplam 37 okulda oy verme işlemi saat 08.00 itibariyle başladı. 

İzmir'de her seçim bölgesi için 13 CHP milletvekili adayından genel merkez kontenjanı olarak ayrılan 1, 3 ve 5. sıralar dışında kalan 10 adayı belirlerlemek için yapılan ön seçimde, İzmir 1. Bölgede 74, İzmir 2. Bölge ise 81 aday adayı listeye girebilmek için yarışıyor. 

Seçim merkezlerindeki 592 sandıkta saat 17.00'ye kadar devam edecek ön seçimde, 1. bölgede 62 bin 641, 2. bölgede de 66 bin 466 olmak üzere toplam 129 bin 107 CHP üyesi oy kullanabilecek. 

-"Bu bizim düğün günümüz" 

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de oyunu Karabağlar ilçesindeki Eşrefpaşa Anadolu Lisesi'nde kurulan 1044 nolu sandıkta kullandı. 

Serter, oy vermeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, bugünün kendileri için bir düğün, bayram günü olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: 

"İşte demokrasi, özgürlük bu. Herkes özgür iradesiyle sandığa gidip oyunu kullanıyor ve benim vekilim diyebileceği arkadaşları seçiyor. Ben de çok mutluyum, bunun benim başkanlığım dönemine denk gelmesinden. Çünkü 1999'dan bu yana hiç yapılmayan bir önseçimi gerçekleştiriyoruz. Tabi zor bir süreç geçti ama örgütümüz o kadar dinamik ve ayaktaki muhteşem bir çalışmayla her şeyin altından kalkmayı başaracak ve sonrasında inşallah 2. bölgede de 57 numarada Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu adaylık için yarışıyor, onu başbakan yapacağız ve CHP'yi gerçekten artık hükümete sokacağız."  

 

-Kılıçdaroğlu için hatıra kartları dağıtıldı 

Ön seçimde listeye girebilme yarışı veren aday adaylarının seçim ekipleri, oy verme merkezlerinin dışında tanıtım faaliyetleri yaptı. 

Oy vermek için merkezlere gelen üyelere, her adayın ekibi tanıtım kartları ile hazırladıkları çeşitli seçim malzemelerini dağıtarak oy istedi. 

Ön seçime İzmir 2. Bölgeden 57 sıra numarasıyla katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için oy verme işlemi öncesi tanıtım çalışması yapılmazken, oyunu kullanan üyelere çıkışta, 57. sıra numarası Kemal Kılıçdaroğlu yazılı beyaz tişört giymiş gönüllü kadın partililer tarafından hatıra kartları dağıtıldı. 

 

- Denizli

Denizli'de 23 aday adayı arasında 7 milletvekili adayının belirlenmesi parti üyesi 14 bin 800 kişi, il genelinde 18 merkezde kurulan sandıklarda oy kullanmaya başladı. 

Oyunu Denizli Lisesinde kullanan CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin ülkenin ve kendilerinin geleceği açısından tarihi bir önem taşıdığını belirtti. 

 

- Okul bahçesinde kalp krizi geçirdi

Denizli Lisesinde ön seçimde oy kullanmak için okula gelen CHP üyesi 70 yaşındaki Cihan Onur, okul bahçesinde fenalaştı. CHP'li Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Dr. Azime Bilgiç'in ilk müdahalesini yaptığı ve kalp krizi geçirdiği belirlenen Onur, ambulansla kaldırıldığı Denizli Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

 

- Aydın

CHP Aydın İl Teşkilatı'nın 27 bin 588 üyesi, 18 aday adayı arasında 6 milletvekili adayının belirlenmesi için il genelindeki 90 sandıkla oy kullanmaya başladı.

Bozdoğan ilçesinde düğün salonunda oyunu kullanan CHP İl Başkanı Hikmet Saatçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Katılım beklediğimizden daha yüksek. Hava şartlarının kapalı olmasının etkisi olabileceğini düşünmüştük. Ancak tam tersi oldu. Aday adayı arkadaşlarımız demokratik bir şekilde yarışıyorlar. Bütün örgüt mensuplarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

 

- Uşak

Uşak'ta 6 bin 877 üye, 10 aday adayı arasında 3 milletvekili adayının belirlenmek için 17 merkezde kurulan sandıklarda oy kullanmaya başladı. 

CHP Uşak İl Başkanı Ferit Celal Güray Uşak Lisesi'nde kullandıktan sonra, gazetecilere yaptığı açıklamada, ön seçime katılımın yoğun olduğunu belirterek şu ana kadar her hangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını söyledi. 

 

- Manisa

CHP, Manisa'da 22 aday adayı arasında milletvekili adayının belirlenmesi için sandık başına gitti. İl genelindeki 81 sandıkla 20 bin 659 üyenin oy kullanacağı seçimde, 9 milletvekili adayı belirlenecek. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :