CHP'de Konya ilçe adayları belli oluyor

CHP'de Konya ilçe adayları belli oluyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 70 belediye başkan adayını açıkladı. Konya Kulu’nun da belirlendiği adaylar listesinde Kulu’dan Galip Toprak CHP belediye başkan adayı oldu .

 

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında "yerel seçim" gündemiyle parti genel merkezinde toplandı. Toplantı sürerken açıklama yapan Torun, belediye başkanı adaylarını seçerken toplumun bütün kesimlerinin görüşlerine başvurduklarını belirtti. Bugün toplam 70 aday daha belirlediklerini ifade eden Torun, "CHP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için Veysi Aghan, Amasya'da Arife Serpil Saraçoğlu, Bartın'da Mehmet Arslan, Kars'ta Taner Toraman, Kastamonu'da Mustafa Öztürk belediye başkan adayı olarak gösterildi." diye konuştu. Bugün açıklanan adaylarla toplam 698 adayın açıklanmış olduğunu dile getiren Torun, bunların 16'sının Büyükşehir, 28'inin il belediye başkan adayı olduğunu bildirdi.  Konya’da Kulu'da Galip Polat’ı belediye başkan adayı gösterildi

chpde-kulu-adayi-galip--(2).jpg

GALİP POLAT KİMDİR?

1962 Ankara doğumludur. Biri doktor, biri diş hekimi iki oğlu vardır.

Eğitimine Kaman Devrim ilkokulunda başladı. Balgat Ömer Seyfettin Lisesi mezunudur. H.Ü. Makina Mühendisliği Fakültesinde bir süre eğitim görmüştür. A.Ü. Kamu Yönetimi mezunudur. Bir süre ticaretle uğraşmıştır. Çiftçilik yapmaktadır. Eczacı olan eşi ile birlikte Kulu’da hizmet vermektedir. Kulu Eğitim Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği ve Kulu Avcılar Derneği üyesidir.

Konya ilçelerinde belediye gösterilen adaylar şu şekilde;  

Konya Akşehir belediye başkan adayı Eyüp Oyan

Konya Hüyük belediye başkan adayı Ali Büyükdoğan

Konya Yunak belediye başkan adayı Muammer Diri

Konya Ereğli Belediye Başkan adayı Bülent Ecevit Tatlıdil

Konya Tuzlukçu belediye başkan adayı Nurettin Akbuğa Mevcut başkan

Konya Seydişehir belediye başkan adayı Mehmet Katlav