CHP yine AYM'ye gidiyor!

CHP yine AYM'ye gidiyor!

Hamzaçebi: "Hiç kimse endişe etmesin, bu yasa 7 Haziran'a kalmadan önümüzdeki hafta CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne gidecek"

TBMM Genel Kurul'da, İç Güvenlik Paketi kabul edilerek, yasalaştı.

Tasarının kabulünden önce konuşan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bunun kazananı belli olmayan "Pirus" zaferi olduğunu söyledi.

Hamzaçebi, şunları kaydetti:

"Bunun kazananı yoktur, kaybedeni vardır. Özgürlükler, demokrasi kaybedecektir. Ama hiç kimse endişe etmesin bu yasa 7 Haziran'a kalmadan önümüzdeki hafta CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne gidecek. Anayasaya, hukuka vurulmuş bu darbe inanıyorum ki Anayasa Mahkemesi'nden dönecektir. Milletimiz rahat olsun. Bu yasa hukuktan dönecektir, 7 Haziran'da milletten dönecektir."

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP olarak hem hukuka hem hukuk devletine olan inançlarıyla bu yasanın özürlüklere, hukuk devletine, demokrasiye aykırı yönlerine karşı çıktıklarını söyledi.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Kürtçe "Günaydın" diyerek güldü. Kaplan, şöyle devam etti:

"132 maddeyle geldiniz, 63 maddede döküldünüz. Bir Pirus zaferi kazandığınızı zannediyorsunuz özgürlükleri yok ederek. Bu karanlık yasanızı 7 Haziran'da HDP olarak gümbür gümbür gelecek, iktidarınıza son vereceğiz. Yasanızı başınıza geçireceğiz. Sizi paketin içine paketleyip, biletinizi keseceğiz. Çok havalandınız, çok uçtunuz, tekeriniz çok şişti. Lastiklerinizi patlatacağız."

Kaplan'ın konuşmasına zaman zaman milletvekilleri güldü.

Tasarı Genel Kurul'da 199 kabul, 32 ret oyuyla kabul edilerek, yasalaştı.

 

 

Etiketler :