CHP YDK'den Sağlar'a kınama

CHP YDK'den Sağlar'a kınama

Parti kurallarına aykırı hareket ettiği gerekçesiyle "tedbirli olarak kesin ihraç" istemiyle YDK'ye sevk edilen Mersin Milletvekili Sağlar'a kınama cezası verildi

ANKARA (AA) - CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), parti kurallarına aykırı hareket ettiği gerekçesiyle "tedbirli olarak kesin ihraç" istemiyle YDK'ye sevk edilen Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'a kınama cezası verdi.

CHP YDK, Sağlar hakkındaki dosyayı görüşmek üzere bugün parti genel merkezinde Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan başkanlığında toplandı.

Yaklaşık iki saat süren YDK'nin ardından yapılan yazılı açıklamada, Sağlar'a, tüzüğün, "Parti Suçları" başlıklı 70. maddesinin "Kınama Cezası Verilecek Parti Suçları" fıkrası gereğince kınama cezası verildiği kaydedildi.

CHP tüzüğünde, "parti yararlarını zedeleyici yayın ve propaganda yapmak, parti görevlilerini küçültücü sözler söylemek, parti çalışmalarını zorlaştırıcı eylem ve davranışlarda bulunmak ile partili üyeler ve yöneticiler hakkında bilerek ve isteyerek aslı olmayan söylentiler çıkarmak, bunları yaymak", kınama cezası verilecek parti suçları olarak yer alıyor.

Mersin Milletvekili Sağlar, bir gazeteye verdiği röportajda, parti kurallarına aykırı hareket ettiği gerekçesiyle Parti Meclisi tarafından, "tedbirli olarak kesin ihraç" istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :