CHP Uşak Milletvekili Yalım:

CHP Uşak Milletvekili Yalım:

"Dört yıl aradan sonra Türkiye'de işsizlik çift rakamlara ulaştı"

TBMM (AA) - CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Türkiye'de işsizliğin 4 yıl aradan sonra çift rakamlara ulaştığını ifade etti.

Yalım, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 4 yıl aradan sonra Türkiye'de işsizliğin çift rakamlara ulaştığını söyledi. Yalım, 2016 sonunda Türkiye'de işsizliğin yüzde 15-16'ları bulacağını savundu.

Türkiye'de en büyük çalışma payının hizmet sektöründe olduğunu ve bu kişilerin çoğunun otel gibi yerlerde çalıştığını, turist sayısındaki azalmanın, işsizlik rakamlarını etkileyeceğini ileri süren Yalım şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını düşünelim. Bizim öncelikle ilk sırada işsizliklerini çözmemiz gereken vatandaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. Tabii ki misafirlerimiz olan Suriyeli vatandaşların yiyeceğini, giyeceğini verelim ama işsizliğin bu kadar rakama yükseldiği dönemde, Suriyelilere çalışma imkanı verildikten sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının AKP hükümeti tarafından ikinci sınıf vatandaş durumuna düşürüldüğünü buradan tekrar teyit etmek istiyorum."

Yalım, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sağlık sektöründe katkı payı ödediğini belirterek, "Ama Suriyeli ödemiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının çocuğu üniversiteye girmek için sınava giriyor ama Suriyeli vatandaşın veya diğer mülteci vatandaşların çocukları hiçbir sınava girmeden tıp fakültesine veya hukuk fakültesine girebiliyor." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :