CHP "Ulusal Çocuk Politikası" oluşturacak

CHP "Ulusal Çocuk Politikası" oluşturacak

"Ulusal Çocuk Politikası" oluşturmak amacıyla Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla 15-16 Ekim'de çalıştay düzenlenecek- Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık:- "Ulusal çocuk politikası oluşturarak ülkemizde çocukların geleceğe güvenle bakmasını sağlay

ANKARA (AA) - MEHMET TOSUN - CHP, "Ulusal Çocuk Politikası" oluşturmak amacıyla, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla 15-16 Ekim'de çalıştay düzenleyecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek çalıştayda, "eğitim", "sağlık", "sosyal güvenlik ve yardım" ile "adalet sisteminin çocuğa bakışı" konuları ele alınacak.

Çocuk eğitimi, sağlığı, psikolojisi ve hukuku konusunda uzman akademisyen, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve gazetecilerin katılacağı çalıştayda, CHP'nin "Ulusal Çocuk Politikası Strateji Belgesi"nin ortaya çıkması amaçlanıyor.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan CHP'nin Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Türkiye'nin ulusal bir çocuk politikasının olmadığını, bu konuda sürekli değişen politikalar izlendiğini söyledi.

Bir ülkenin, alınan bütün kararların merkezinde çocuğun olduğu "ulusal çocuk politikası"nın olması gerektiğini ifade eden Karabıyık, Türkiye'de milli eğitim sistemi başta olmak üzere, çocukla ilgili alınan tüm kararlarda, "maksimum faydanın" göz önünde bulundurulmadığını savundu.

CHP'nin seçim bildirgesinde çocuklara geniş bir yer verdiğini anımsatan Karabıyık, "Eğitimin her aşamasından yurt yapımına kadar, çocuk sağlığı, istismarın önlenmesi de dahil her boyutu içine alan kalıcı, bütünleşik bir çalışma yapma ihtiyacı duyuyoruz. Eğitim sisteminden, yurt uygulamalarından, çocuk istismarını önleme çalışmalarından memnun olmayan bir kitle var. Buna 'dur' demek ve bir şeyleri düzeltmek için bu çalıştay çok önemli." diye konuştu.

Karabıyık, çağdaş, laik, çocuk ve gençleri önceleyen bir sistemin oluşması gerektiğine işaret ederek, Ulusal Çocuk Politikası Çalıştayı'ndan çıkacak sonuçların, bu çalışmalara ışık tutacağını söyledi. Çıkacak sonuç doğrultusunda, çocuk politikalarında yapılan yanlışların düzeltilmesi için iktidara da çağrıda bulunacaklarını dile getiren Karabıyık, "Ulusal çocuk politikası oluşturarak, ülkemizde çocukların geleceğe güvenle bakmasını sağlayacak bir sistemi inşa etmek istiyoruz. Çocukların ve gelecek nesillerimizin faydasına olacak bu çalışmayı kamuoyuyla da paylaşacağız, rapor olarak raflarda beklemesini istemiyoruz." dedi.

Eğitim sisteminin kökten değiştirilerek, çağdaş, laik bir hale getirilmesi gerektiğini kaydeden Karabıyık, her bakanla değişen değil bütüncül bir eğitim sistemi istediklerini ifade etti.

- "Eğitim politikası değişmeli"

Karabıyık, okullarda öğretmen eksiğinin olduğunu, çocukların eğitim gördüğü kitapların içinde eleştirilecek pek çok noktanın bulunduğunu savunarak, "Doğru bir müfredatla, doğru kitaplarla çocukların eğitilmesi gerekiyor. Sözleşmeli öğretmen uygulaması da yanlış. Türkiye'de gelecek nesillerin iyi yerlere gelmesini, dünya çapında sıralamalara girmesini istiyoruz. Bunun için eğitim politikasının değiştirilmesi şart." diye konuştu.

Eğitim sisteminin düzeltilmesi, devlet kontrolünde yurtların yapılması ve liyakata önem verilmesi durumunda, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) gibi yapıların ülkede yer bulamayacağını belirten Karabıyık, Türkiye'nin sorunlarını gören CHP'nin, doğru yolu göstermeye çalıştığını söyledi.

Karabıyık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da programı dahilinde çalıştaya katılarak bir konuşma yapacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :