CHP Tunceli Milletvekili Genç:

CHP Tunceli Milletvekili Genç:

"Sayın Bahçeli'nin Tunceli ziyaretinden mutluluk duyacağız"

TBMM (AA) - CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretinden mutluluk duyacaklarını söyledi. 

Genç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Devlet Bahçeli'nin Tunceli'ye gerçekleştireceği ziyareti değerlendirdi.

Bahçeli'nin Tunceli ziyaretinden mutluluk duyacaklarını belirten Genç, "Sayın Bahçeli, bizim için saygı değer bir kişidir. Dersim olayları nedeniyle, herhalde eksik bilgiden kaynaklanan birtakım yanlış beyanlarda bulunmuştur. Bu beyanlardan dolayı üzüldüğümü birçok MHP'li milletvekiline de izah ettim. Bana, 'Kamer Bey bir gün Sayın Bahçeli'den randevu al, o meseleleri kendisine izah et' dediler. Ben de düşünüyordum" dedi.

Tuncelililer olarak misafirperver insanlar olduklarını anlatan Genç, "Bahçeli hiçbir zaman Tunceli halkının düşmanı değildir. Ben 2007 yılında bağımsız milletvekiliydim. 50 AKP'li bana saldırmışlardı. Linç edeceklerdi. Beni MHP'li milletvekilleri korudu. Hatta bir gün üzerime saldırırlarken, Bahçeli yanındaki arkadaşı kaldırdı, 'Kamer Bey, gel otur' dedi. Arkasından da beyanat verdi ve 'Bizim hududumuz bir metredir. Bu bir metreye girenlere gerekli dersi veririz' dedi. Bana karşı gösterdiği yakınlığın, Tunceli halkının temsilcisi olduğum için gösterdiğine inanıyorum" diye konuştu.

Bazı çevrelerin, "Bahçeli'yi Tunceli'ye sokmayalım" şeklinde birtakım olaylar yaratmaya çalıştıklarını belirten Genç, Tuncelililerin bu oyuna gelmeyeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı