CHP Trabzon Milletvekili Pekşen:

CHP Trabzon Milletvekili Pekşen:

"(CHP'li İnce'nin olağanüstü kongre çağrısı) Buna ilişkin arayışları son derece normal görüyorum. Arayışlar artmalı, devam etmeli, bunlar çok normal"

TBMM (AA) - CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve 13 milletvekilin olağanüstü kongre çağrısına ilişkin "Buna ilişkin arayışları son derece normal görüyorum. Arayışlar artmalı, devam etmeli, bunlar çok normal. " dedi.

Pekşen, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Trabzon Sürmene'de Çamburnu mevkisinde çıkan yangın sonrası tahrip olan alanlara ilişkin fotoğrafları gösterdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun söylediğinin aksine bölgede 20 değil 50 hektar alanın yandığını öne süren Pekşen, alanda betonlaşma ve yağmanın başladığını iddia etti. Pekşen, "Bir yağma. Orman Bakanı değil yağma işlerinden sorumlu bakan. Karadeniz işgal edilmiş olsaydı, komutanı bile böyle bir zarar veremezdi." diye konuştu.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve 13 milletvekilin olağanüstü kongre çağrısına ilişkin soru üzerine Pekşen, toplumun, siyasette yeni yüzler ve söylemlerin olmasına ilişkin beklentisi bulunduğuna işaret etti.

Pekşen, "Ne bu iktidar Türkiye'nin sorunlarını çözebilmiştir ki bu ülkenin bugünkü en büyük kabusudur, ne de muhalefet 21'inci yüzyıla ilişkin büyük ve güçlü bir iddia ortaya koyabilmiştir. Buna ilişkin arayışları son derece normal görüyorum. Arayışlar artmalı, devam etmeli, bunlar çok normal. Açıklamayı desteklemiyorum, bir açıklamayı desteklemek üzere söylemiyorum. O açıklama veya bu açıklama değil." ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi 21'inci yüzyıla taşıyacak kadrolara ihtiyaç bulunduğunun altını çizen Pekşen, bu kadroları kim oluşturursa maçı onun kazanacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "aday partili de olmasın genel başkan da olmasın" fikrinden yola çıktığının belirtilmesi ve bu görüşe katılıp katılmadığının sorulması üzerine Pekşen, "Ne bu görüşe katılırım ne de karşısında dururum. Adayın nereden olması değil, hangi nitelik ve niceliklerde ve sadakatte olmasıdır önemli olan." dedi.

Pekşen, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın "Meral Akşener ve Ahmet Türk'e başkan yardımcılığı teklifi götürülmesi" önerisine ilişkin de "Deniz Bey'in tartışmaya açmaya çalıştığı bu bir tezse bence doğru bir tez." değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :