CHP TBMM Grup Toplantısındaki arbede

CHP TBMM Grup Toplantısındaki arbede

Samsun CHP Asarcık İlçe Başkanı Baskın:

SAMSUN (AA) - CHP TBMM Grup Toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu salondan ayrılırken bazı taleplerini dile getiren, korumaların ve partililerin müdahale etmesiyle oluşan kısa süreli arbede sonucu salondan çıkarılan CHP Asarcık İlçe Başkanı Bülent Baskın, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bana destek olması için gittim ama o beni dikkate almadı" dedi.

Baskın, yaptığı açıklamada, dedesinin, babasının ve kendisinin CHP'nin Asarcık ilçe başkanlığını yürüttüğünü, 3 kuşaktır CHP'li olduklarını belirtti.

Deniz Baykal'ın genel başkanlığı döneminde ilçe başkanlığına seçildiğini ve Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan olduktan sonra 3 yıldır ilçe başkanlığını yürüttüğünü ifade eden Baskın, şöyle devam etti:

"Partinin hizmet binasının tüm malzemelerini ve kira bedelini çocuklarımın rızkından karşıladım. Geçen yerel seçimlerde ilçe başkanlığından istifa edip Asarcık Belediye Başkanlığı için aday oldum. Seçimler için de ekmek teknem kamyonetimi sattım. Yani yaklaşık parti için 20 bin lira, seçimler için de 80 bin lira, toplam 100 bin lira harcadım. Belediye başkanlığı seçimini kaybettikten sonra, işsiz olduğum için evime ekmek götüremez oldum."

Mağdur olduğu için genel başkan yardımcıları ve grup başkanvekillerinin yanına gittiğini savunan Baskın, "Çoluk çocuğumun rızkını harcadım, bana yardımcı olmalarını istedim. Hepsine yazılı olarak durumu anlattım. Üç kez TBMM'de CHP Grup Toplantısına gittim ve bizzat Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na durumumu anlatan bir dilekçe verdim. Kendisi bana ilgileneceğini söyledi ama ilgilenmedi" diye konuştu.

Dün yine grup toplantısına gittiğini anlatan Baskın, şunları söyledi:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bana destek olması için gittim ama o beni dikkate almadı. Genel Başkanımız beni dikkate almadan önümden geçmeye başladı ve arkasından bana itiş kakışlar başladı. Ben de 'açım açım' diye kendisine bağırarak sesimi duyurmaya çalıştım. Bana 'AK Parti'den kaç lira aldın' diye hakaret eden milletvekilleri oldu. Ben kimseden para almadım ama bizi basamak olarak kullanan o milletvekiline hakkımı helal etmiyorum. Bizleri basamak olarak kullanıyorlar, sonra alaka göstermiyorlar. Ben oraya oğlumla gittim. Bunun sebebi, seçim çalışmalarında oğlumla afişleri asmıştık ama ne yazık ki grup toplantısı sonrasında oradaki milletvekilleri çocuğumun gelecek hayatında da unutamayacak bir anı bıraktılar."

- "Bize sahip çıkılmasını bekliyoruz"

Bazı milletvekillerinin bacaklarına tekme attığını iddia eden Baskın, "Ben milletvekilleri gibi emekli olup milletvekili olmadım. Biz gerçek partiliyiz. Bizler gibi ezilenler Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin gerçek sahipleri olacak. Sözlü olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ilçe başkanlığından istifa ettiğimi söyledim ama resmi olarak halen ilçe başkanlığını ben yürütüyorum. Ben ve yönetim kurulu üyelerim, bize sahip çıkılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Dün CHP TBMM Grup Toplantısında Kılıçdaroğlu salondan ayrılırken, CHP Asarcık İlçe Başkanı Bülent Baskın, işsiz olduğunu ve evine ekmek götüremediğini ifade ederek, Kılıçdaroğlu'ndan yardım istemiş, korumaların ve partililerin müdahale etmesiyle kısa süreli arbede yaşanırken, Baskın salondan çıkarılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı