CHP TBMM Grup Toplantısı'nda atılan slogan

CHP TBMM Grup Toplantısı'nda atılan slogan

CHP Grup Başkanvekilleri: - "AKP aleyhine atılan en sert sloganları bile susturan Genel Başkan'ımız, atılan bu sloganı da eliyle durdurmuş ve buna müsaade etmemiştir" - "Atılan slogan AKP’ye oy vermiş kıymetli yurttaşlarımıza yönelik değil"

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekilleri, partilerinin TBMM Grup Toplantısı'nda atılan sloganlara ilişkin, "AKP aleyhine atılan en sert sloganları bile susturan Genel Başkan'ımız, atılan bu sloganı da eliyle durdurmuş ve buna müsaade etmemiştir." açıklamasını yaptı.

Grup Başkanvekilleri Levent Gök, Özgür Özel ve Engin Altay, ortak yazılı açıklamalarında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan yumurtalı saldırıyı protesto eden katılımcıların attığı slogan üzerinden, AK Parti yetkilileri, bazı medya organları ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından "bilerek, aleni şekilde karalama kampanyası başlatıldığını" savundular.

Bu olayın, atılan sloganların açıkça saptırıldığını ve başka bir mecraya çekilmek istendiğini ileri süren grup başkanvekilleri, "Atılan sloganın AKP’ye oy vermiş kıymetli yurttaşlarımıza yönelik olmadığı sadece ve sadece Genel Başkan'ımız Kemal Kılıçdaroğlu’na 20 Mayıs 2016 günü katıldığı şehit cenazesinde yapılan çirkin saldırıya yönelik olduğu da aşikardır." ifadelerini kullandı.

Bu konuda Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un yaptığı açıklamayı "hayretle ve ibretle" izlediklerini belirten grup başkanvekilleri, şu iddialarda bulundular:

"Daha düne kadar Recep Tayyip Erdoğan’a Firavun ve Karun diyerek eleştiren, şimdi Firavun’un karşısında diz çöken Numan Kurtulmuş’un da ne kadar edepten yoksun olduğunu bir kez daha gördük. Ayrıca laikliğin Anayasa'dan kaldırılması konusunda söylemlerini ısrarlı bir şekilde devam ettiren Meclis Başkanı’nın da bu konuda açıklama yapmasını ve konuyla ilgili araştırma başlatacak olmasını da anlamlı buluyoruz. Bir parlamento üyesi olan ve Meclis’te anamuhalefet partisinin Genel Başkanlığını yapan Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan çirkin ve edep dışı saldırıyı kınamayan, bu konuyu araştırmayan, geçmiş olsun telefonu açmayan Meclis Başkanı’nın da bir kez daha Erdoğan’ın düşük profilli bir emir eri olduğu ortaya çıkmıştır.

Bilinmelidir ki AKP aleyhine atılan en sert sloganları bile susturan Genel Başkan'ımız, 24 Mayıs 2016 Salı günkü grup toplantımızda atılan bu sloganı da eliyle durdurmuş ve buna müsaade etmemiştir. Tüm bunlar kamuoyunun gözü önünde olmasına karşın Meclis Başkanı ve AKP’li yöneticilerin olayı saptırarak, gerçekliğinden kopararak, hem partimize hem de Genel Başkan'ımıza saldırının bir aracı haline getirmelerini esefle karşılıyor ama şaşırmıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :