CHP Sözcüsü Tezcan: Adayımızı Cuma günü açıklayacağız

CHP Sözcüsü Tezcan: Adayımızı Cuma günü açıklayacağız

CHP Sözcüsü Tezcan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayını 4 Mayıs Cuma günü saat 10.00'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda açıklayacaklarını bildirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Dün bir maden işçisinin iş cinayetine kurban gittiğini ifade eden Tezcan, iş cinayetlerinin arttığı, önlenemediği bir dönemde emek bayramını kutladıklarını söyledi.

Tezcan, emeğin hak ettiği saygıyı gördüğü bir Türkiye ve dünya dilediklerini dile getirdi.

"Cumhurbaşkanı adayımızı cuma günü açıklayacağız"

Bülent Tezcan, 24 Haziran'da yapılacak seçimlere yönelik, herkesin CHP'nin cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağını merak ettiğine değinerek, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı adayımız Türkiye'de bir yeni dönemde, yeni bir başlangıç olacak. Ben burada cumhurbaşkanı adayı ismi açıklamayacağım ama bir daha aday ne zaman açıklanacak sorularını bitireceğiz. Bütün planlamamızı yaptık. Cumhurbaşkanı adayımızı cuma günü saat 10.00'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda büyük bir buluşmayla açıklıyoruz. Hazırlıklarımıza başladık, bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz."

Tüm Türkiye'nin 4 Mayıs Cuma günü CHP'nin adayını öğreneceğini anlatan Tezcan, parti örgütlerinin heyecanla o günün hazırlığını yaptığını aktardı.

"Kulis bilgisi aramanıza gerek kalmasın diye ne zaman açıklanacağını şimdiden duyuyoruz." diyen Tezcan, "Cuma gününü bekleyin. Daha erken değil, daha geç de değil. Cuma günü saat 10.00'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda cumhurbaşkanımız açıklanacak. Türkiye için hayırlı, uğurlu olsun, güzel şeyler yaşayacağız." ifadesini kullandı.

"Önemli bir noktadayız"

Parti grup toplantısının olup olmayacağının, grup kararının alınıp alınmayacağının sorulması üzerine Tezcan, CHP grubunun Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verdiğini anımsattı.

Bu nedenle teknik ve hukuki olarak buna gerek duyulmadığını ifade eden Tezcan, grup kararının alınıp alınmayacağının Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun takdirinde olduğunu, parti grubunun oy birliğiyle Kılıçdaroğlu'na bu konuda yetki verdiğini bildirdi.

Tezcan, partilerle anlaşma sağlanıp sağlanamadığının, ittifak duyurusunun yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine, "Demokrasi güçlerini parça parça sandığa götürmek isteyen heves, başarısız kalacak. Demokrasi güçleri sandıkta, birlikte, bir arada hareket etme yeteneğine sahip olduğunu gösterecek." değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin, "Bir uzlaşı sağlandı mı?" sorusuna Tezcan, "Önemli bir noktadayız." yanıtını verdi.

"İktidar, CHP'nin üç yıl önce söylediklerini güncelledi"

AK Parti iktidarının dün bir telaş paketi açıkladığını öne süren Tezcan, CHP'nin 2015 yılındaki seçim bildirgesinin çalındığını iddia etti. Tezcan, "Huylu huyundan vazgeçmiyor. Kendileri bir şey üretmek yerine, hazırı çalarken onu da bozarak alıyorlar. Olduğu gibi alsalar önemli değil, milletin işine yarayacak." ifade etti.

İktidarın, CHP'nin üç yıl önce söylediklerini güncellediğini öne süren Tezcan, milletin, halkın ve vatandaşın hak ettiğinin iyisini vermek yerine üç sene vatandaşın yalanla, dolanla uyutulduğunu bildirdi.

"Üç sene sonra çalıyorlar, çalarken de eksik, bozarak, değiştirerek, uyguluyorlar." diyen Tezcan, "telaş paketi" olarak nitelendirdiği paketin, vatandaşın belli dertlerine bir nebze çare olacağı için iyi olduğunu savundu.

Söz konusu paketin kesin çare olmadığını iddia eden Tezcan, şöyle devam etti:

"Sevgili vatandaşlarımıza sesleniyorum, bu telaş paketine aldanmayın. Bunun daha çoğunu yapmak mümkündür. Eğer, 2015 yılında bizi iktidara getirselerdi, bunun daha çoğunu üç sene önce verecektik. Şimdi 2018 yılında yeni bir seçime gidiyoruz. CHP iktidarı inşallah kurulacak, çok daha fazlasını, vatandaşın hak ettiğini vereceğiz."

"İki maaş ikramiye sözümüzdür"

Tezcan, 2015'te kurban ve ramazan bayramında emekliye iki maaş ikramiye vereceklerini söylediklerini anımsatarak, bu vaadin eleştirildiğini hatırlattı.

Pakette emeklilere kurban ve ramazan bayramında bin lira ikramiye verilmesinin yer aldığını belirten Tezcan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"2018 seçimlerine giderken paçaları tutuştu. Şimdi 'bin lira ikramiye' diyorlar. Çalarken de eksik çalıyorlar bizim projeyi. Bin lira ikramiye. Sarayın dakikası bin 600 lirayı geçiyor. Bir asgari ücret, o gözlerine çok görünmüyor ama emekliye bayram ikramiyesi verirken bile gözlerine çok görünüyor. Onu bile parça parça, sakına sakına veriyorlar. 'Bin lira Ramazan Bayramı’nda, bin lira Kurban Bayramı’nda ikramiye' diyorlar. Biz tekrar söylüyoruz, CHP iktidarında emekliye iki maaş ikramiye. Ne maaş alıyorsa iki maaş ikramiye sözümüzdür."

Pakette yer alan vergi ve prim ödemelerine af getirilmesine ilişkin düzenlemeyi hatırlatan Tezcan, "Niye af ediyorsunuz?" demediklerini, esnafın niye affa mahkum edildiğini sorduklarını dile getirdi.

"Esnafı affa muhtaç eden zihniyete karşıyız"

Tezcan, 16 yılda 6 sefer vergi ve prim affı çıkarıldığını belirterek, affa rağmen esnafın sigorta primini, vergisini ödeyemez duruma geldiğini vurguladı.

Tezcan, "Önemli olan geçici aflarla nefes aldırmak değil, önemli olan ekonomiyi düze çıkarmak, ticareti yükseltmek, affa muhtaç hale getirmemek, esnafı, iş vereni, ticaret erbabını affa muhtaç hale düşürmemek. Mesele bu. Affa karşı değiliz ama esnafı affa muhtaç eden zihniyete karşıyız. CHP iktidarında esnafın affa muhtaç olmadığı bir dönem yaşanacak." ifadesini kullandı.

Yaşlılık aylığının artırılacağının söylendiğini aktaran Tezcan, kendilerinin bunu 2015'te söylediklerini aktararak, "Üç senedir neredeydiniz? Seçimi mi beklemeniz gerekiyor?" diye sordu.

Tezcan, ekonomi paketine ilişkin, şu görüşlere yer verdi:

"İmar barışı, 2015 yılında söyledik. Üç senedir neredeydiniz, niye yapmadınız da seçim arifesinde milletin önüne çıkıp 'Yapacağız' diyorsunuz. Bağ-Kur borcu olanlara sağlık hizmeti, biz 2015 yılında söyledik. 2015'ten bu yana her gün söylüyoruz, milleti niye ölüme terk ediyorsunuz? 'Borcu nedeniyle esnafı, Bağ-Kur prim borcunu ödeyemedi diye hastane kapısından niye geri çeviriyorsunuz' diye diye, tepelerine vura vura kabul ettirdik. Neden kabul ettiler? Seçim telaşından. Şimdi seçim geldi dayandı, onun için kabul etmek zorunda kaldılar. 2018 seçimlerinde, seçim bildirgemizi açıkladığımızda göreceksiniz ki bunları bir telaş daha saracak. Tıpkı 2015'te olduğu gibi, 'Nasıl yapacaksınız, memleket batar' diyecekler. Kendi saraylarının gideriyle memleket batmazken, esnafa, memura, işçiye verilen para gözlerine büyük görünecek, 'batar' diyecekler. Milletimize sesleniyorum, bir kere daha bizim taahhüt ettiklerimizin yarısını dört sene sonra almak istemiyorsunuz, bugünden bizim taahhütlerimizin tamamını almak istiyorsanız, yapılacak iş belli, 24 Haziran'da sandığa gideceksiniz, CHP'yi iktidar edeceksiniz. Başka yolu yok."

Türkiye'de 2 milyon 750 bin memurun olduğuna değinen Tezcan, bu kişilere bayram ikramiyesi verilmediğini, ekonomi paketinde buna yönelik düzenleme olmadığını belirtti.

Tezcan, "Bu paket verme paketi değil. Bu paket aldatma, oy alma paketi. Yoksa çalışana verme paketi değil. Bütün bunlara rağmen 24 Haziran'da millet sandıkta gereğini yapacak." ifadesini kullandı.

Muhabir: Kemal Karadağ

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :