CHP, SMS'ten iki yılda 925 bin lira tasarruf edecek

CHP, SMS'ten iki yılda 925 bin lira tasarruf edecek

Partinin, daha önce bir iletişim operatörü ile SMS başına 0,0286 kuruştan yaptığı sözleşmeyi, birim SMS başına 0,0101 kuruştan yenilediği belirtildi

ANKARA (AA) - BARIŞ GÜNDOĞAN - CHP'nin, daha önce bir iletişim operatörü ile SMS başına 0,0286 kuruştan yaptığı sözleşmeyi, birim SMS başına 0,0101 kuruştan yenilediği belirtildi. Parti, bu anlaşmayla sözleşme süresi olan iki yılda 925 bin lira tasarruf sağlayacak. 

Parti Meclisi'ne (PM) sunulan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Raporu'nda, İdari ve Mali İşler Genel Başkan Yardımcılığının faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi. 

Geçmiş yıllarda örgütlerde kıdem ve ihbar tazminatı ödemelerinin gerçekleşmediği belirtilen raporda, bunun önüne geçmek için 2015 yılı içerisinde örgütlere ayrılacak yüzde 40 paydan, yüzde 1,5 oranında "kıdem ve ihbar tazminatı fonu" ayrılarak bu sorunun ortadan kaldırılmasının sağlanacağı vurgulandı.

Raporda, genel merkez ve parti okulunun elektrik tüketiminin tedarikçi firmadan yüzde 12,5 iskonto ile alındığı hatırlatıldı. Şimdi ise kurulan temaslar neticesinde bu indirim oranının yüzde 17 seviyesine yükseldiği vurgulandı.

Raporda partinin SMS giderleri için anlaşma bulunan bir iletişim operatörü ile de görüşmeler yapıldığı belirtildi. 

Firma ile önceki sözleşmede birim mesaj fiyatının 0,0286 kuruş olduğu hatırlatılan raporda, şimdi aynı birim mesaj için 0,0101 kuruştan sözleşme imzalandığı ifade edildi. 

Bu imza ile sözleşme süresi olan iki yılda 925 bin lira tasarruf sağlanacağı bildirildi.

Öte yandan, genel merkezin ısıtılmasında kullanılan kazanın arıza yaptığı, daha önce bir firma ile imzalanan tam kapsamlı sigorta poliçesi nedeniyle kazanın bedeli olan 87 bin liranın ilgili sigorta firmasınca karşılanmasının sağlandığı kaydedildi.

-Uygun fiyata bayrak

Gelecek yılın seçim dönemi olması nedeniyle o dönemlerde fiyatların artış gösterileceği düşüncesiyle bayrak ihalesi açıldığı da bildirildi. Partinin ihtiyacı olan bayrakların bir kısmının uygun fiyatla satın alındığı ve ödemesinin yapıldığı vurgulandı. 

Raporda, Şırnak, Bitlis, Elazığ ve Şanlıurfa eski il başkanları hakkında ilgili dönemlerde gönderilen örgüt yardımlarının usulsüz kullanımı hakkında hukuki girişimlerde bulunulduğu bildirildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı