CHP, Selçuklu ve Karatay belediye başkan adaylarını tanıttı

CHP, Selçuklu ve Karatay belediye başkan adaylarını tanıttı

CHP Konya İl Başkanlığı Dedeman Otelde düzenlenen toplantıda; CHP Selçuklu Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Adil Tırpan ve Karatay Belediye Başkan adayı Mehmet Şeflek’i tanıttı

 

CHP Konya İl Başkanlığı Dedeman Otelde düzenlenen toplantıda;  CHP Selçuklu Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Adil Tırpan ve Karatay Belediye Başkan adayı Mehmet Şeflek’i tanıttı. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu Selçuklu’ya adil bir yönetim geleceğini belirterek, “Borçlu bir belediyecilik anlayışıyla ortaya konulan pembe bir tablonun 31 Martta sona erdirerek, Selçuklu’ya adil bir belediyecilik anlayışı getireceğiz. AK Parti- MHP ittifakının yarın azınlık olarak çıkmaması halinde Türkiye’nin geleceği ve varlığının yani beka sorununun ortadan kalkacakmış yalanıyla birlikte insanlar üzerinde yaratılmaya çalışılan korku algısına karşı örgütümüzün çalışmak zorunda olduğunu bir kez daha önemle belirtmek istiyorum. 31 Mart’a kadar gece gündüz çalışacak, sıkmadık el, çalmadık kapı, girilmedik gönül bırakmayacağız. Hep birlikte çalışacağız.1 Nisan sabahına, aydınlık bir Türkiye’de uyanmak umuduyla, bu seçimde partimiz CHP kazanacaktır” dedi.

TIRPAN: KONYA’YA İHANET ETTİLER

CHP Selçuklu Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Adil Tırpan, “Tarihi kent olan Konya’ya yüksek yapılar yapmak bu kentte ihanettir. Biz göreve geldiğimizde bu ihaneti düzelterek, kent kimliğini koruyacağız. Bu seçimlerin kavga alanına dönüşmesine izin vermeyeceğiz. Her seçim posterinde Cumhurbaşkanının resmi var. Neden belediye başkanlarının resmi yok? Bu demek oluyor ki belediye başkanı kim olursa olsun bu şehri cumhurbaşkanı yönetecek. İlçeyi yönetecek iradeyi seçerken bilgiye öncelik tanımalıyız. Bugün Konya’da 11 bin icralık dosya var. Halk zor durumdadır. Baskılar yüzünden halk sorunlarını dile getiremiyor. Biz göreve geldiğimizde ayrımı yapmayacağız. Hemşerilik ruhunu canlı tutacağız. Halkla iç içe, şeffaf, hesap verebilen bir belediyecilik anlayışında olacağız.”

ŞENER: BÜYÜK ŞEHİRLERİ CHP KAZANACAK

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener konuşmasında seçimlerde büyük şehirleri CHP’nin kazanacağını ifade ederek, “31 Mart seçimlerine doğru hızla yol alıyoruz. Tansiyon yükselerek devam edecektir. Bu seçimlerde CHP ve Millet İttifakı başarılı olacaktır. Başta Ankara, İstanbul, İzmir,  Antalya ve Bursa gibi büyük illeri CHP kazanacaktır. Seçimlerin kesin sonucu ilan edilinceye kadar azimle ve inançla seçim çalışmalarını sürdüreceğiz. AK Parti iktidarı ekonomide başarısızdır, ekonomiyi bitirmiştir. Son 10 yılda 2 büyük kriz çıkarmıştır. Bu ülkede yaşayan herkes bu durumdan huzursuzdur. Mutlu küçük bir azınlık hariçtir. Bu mutlu küçük azınlık kriz ortamında kazancını kara dönüştürmeye devam ediyor. Bu ülkede üretmek isteyen, çalışmak isteyen, elinin emeğini ülkenin kalkınması için harcayan veya harcamak için iş arayan kim varsa hepsi beceriksiz bu iktidarın elinde perişan olmuştur. Halkı perişan eden bu iktidarın kendisinin de perişan olma vakti gelmiştir. Bu vakit 31 Mart seçimleridir. Dış politikada başarısız, ekonomide başarısız, eğitimde başarısız, bilimde başarısız bir hükümetimiz var. Adalet ve hukuk devletini mahvettiler. Temel hak ve özgürlükleri tasfiye eden bir hükümetimiz var. Her şeyden önce ekonomi karnesi sıfır olan ve sürekli yanlış politikalar uygulayan bir hükümetimiz var. Konya ekonomisi doğrudan veya dolaylı olarak tarıma dayanır. Bu kentte tarım politikaları doğru olarak düzenlenemiyor. Bütün tarım girdileri ikiye katlanmıştır. Çiftçi borç yükü altında olup, tarlaları ve ahırları haciz altındadır. Çiftçi her şeyini kaybetmenin eşiğine gelmiştir. Hiç kimse kendisini tasfiye edeni, yok edeni ailesini geçim sıkıntısına sokan bir iktidarı destekleyemez. Çarşı, Pazar yanıyor ve sebze meyve kuyrukları kilometrelerce uzuyor. Böyle bir ortamda 31 Mart bu iktidar için halkımızın kırmızı kart göstereceği bir seçim olacaktır. Belediye başkanı seçmekle ülkenin bekası arasında ilişki kurabilmek için ancak ve ancak seçimi kaybetme korkusu içerisinde bir hükümet olmalıdır. Bu korku da bu hükümette vardır. Bu korkuyla bir belediye seçimini beka kavramıyla anlatmaya çalışıyorlar. Belediyecilik adına hiçbir yeni proje geliştirmiyorlar. Sadece günü yönetmekle meşguller. Dernek ve vakıflara büyükşehir belediyelerinden kaynak, para ve arsalarını aktarıyorlar. Bu seçimler önemlidir. Seçimlerde en büyük başarıyı elde edeceğiz. Konya’da da en yüksek başarıyı elde edeceğiz” diye konuştu.

BEKTAŞ: HALKIN TEPKİSİ ÇOĞALIYOR

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş halkının tepkisinin çoğaldığını dile getirerek, “AK Partinin büyükşehir adayını Ladik halkı protesto etmiştir. Haziran seçimlerinde bizi Ladik halkı değil, 7-8 kişilik bir grup protesto etmişti. Burada görünen halkın AK Partinin yanlışlarına isyanının tepkisidir. Bunlar eleştiriye bile hazımsızlardır. Her şeyde partimiz CHP’ye yöneliyorlar. Artık AK Partiye karşı tepkiler çoğalıyor. Bunun son örneği de Ereğli’de olduğu gibi. Bunların vatandaşa saygısı olmadığı gibi, görmezden gelmektedir. Ülkemizdeki sorunlar ve yaşanılanlar bir beka sorunu değildir. İktidarın yanlış yönetimi, ekonomik kriz ve beceriksizliğidir. Partimiz CHP’nin belediyelerinde şeffaflık, hesap verebilirlik ve halkın yönetime katılımı vardır. Rantçı değil, üreticiyi destekleyen bir anlayış vardır. Bunlar gibi kafeler işletmezler. Kentin en güzel yerlerini peşkeş çekmezler. Selçuklu’nun başkenti Konya’da tarihi yerleri ve sit alanlarını rant için talan ediyorlar. Artık bunlara dur demenin zamanıdır. Hepinizi çalışmaya davet ediyorum. Azimle ve inançla çalışarak Konya’ya sosyal demokrat belediyeciliği birlikte halkımızın desteğiyle getireceğiz” şeklinde konuştu.

BOZKURT: KÜSKÜN BİR SEÇMEN VAR

CHP Konya Eski Milletvekili Hüsnü Bozkurt seçmenin küskünlüğünün üzerinde durarak, “Bir seçime gidiyoruz. Karşılaştığımız en teme sorun seçmenin küskünlüğüdür. Bu çok önemlidir. Biz CHP’de Cumhuriyet ve kazanımlarına sahip çıkıp, korumak için varız. 31 Mart’ta sandığı gidip, oyumuzu kullanacağız. Bütün gücümüzle çalışmalıyız. Hükümetin büyük bir telaşı vardır. Başarısız bir Recep Tayyip vardır. Hükümet ve bakanlar yoktur. Domatesin ve patatesin fiyatını belirleyen biri vardır. Çarşı Pazar yanıyor. Ekonomik kriz vardır. Sorunların çözümü yerine bir oyan oynanıyor. Medya gücüyle batmış bir ekonomiden bir kahraman çıkarılmaya çalışılıyor. Hiçbir kimsenin küsmeye hakkı yoktur. Birlikte olacağız. Vereceğimiz oyla iktidara hesap sorma zamanıdır.”

ŞİMŞEK: METRO’YA AĞIRLIK VERECEĞİZ

İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek’te CHP’nin demokrasi özverisini hepimiz biliyoruz diyerek, “CHP’nin her zaman demokrasi özverisini hepimiz biliyoruz. Millet İttifakı ülkemizde parlamenter sistem tekrar gelinceye kadar sürecektir. Bizim en büyük söylememiz istihdam ve kentimize her yönüyle sahip çıkmaktır. Bu anlayışı ön planda tutacağız. Konya bir tarım ve sanayi kentidir. Anadolu tohum merkezini kuracağız. Kalkınmak için elimizden geleni yapacağız. Konya’da her şey olmasına rağmen, samimi ve dürüst bir yönetim yoktur. Bunu biz tamamlayacağız. İlimizin en büyük sorunu ulaşımdır. Artık bu sorunun çözümünde çok etkin olacak Metro’nun zamanıdır. 1 Nisanda belediye başkanı olursam ilk işim Metro olacaktır. Sağlıklı bir ulaşım politikası uygulayacağız. Bunların yaptıkları projeler hep rantta dayalıdır. Biz rantçı değil, Konya’nın ihtiyacı olan projeleri hayata geçireceğiz. Bu projelerde kentin bütün kurumlarının bilgisine sunarak, fikirlerinden yararlanacağız. Yabancı dildeki tabelalardan şehrimizi kurtarıp, Türkçe tabelaları yaygınlaştıracağız. Bütün çabamız kentimizin sorunlarına çözüm üretip, daha huzurlu yaşanılan bir kent haline getirmek olacaktır” dedi.

CHP Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş ve Karatay Belediye Başkan Adayı Mehmet Şeflek birer konuşma yaparak, Karatay’daki projelerini anlattı. CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç’ta konuşmasında, “Ben değil, biz olmalıyız. Belediye başkan adaylarımızın yanında olmalı, onlara destek vererek çalışmalıyız. Krizde en çok kadınlar etkileniyorsa bunun hesabını iktidara sormalıyız.” İfadelerini kullandı.

chp,-selcuklu-ve-karatay-belediye--(1).jpg

chp,-selcuklu-ve-karatay-belediye--(6).jpg 

Etiketler :