CHP PM'de terör destekçisinden din düşmanına ne ararsan var!

CHP PM'de terör destekçisinden din düşmanına ne ararsan var!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 500’e yakın delegenin kendisini desteklemediği ortaya çıkınca PM listesinde değişikliğe gitti. Tabanın nefret ettiği Erdoğan Toprak ve Tekin Bingöl için 8 saat pazarlık yapıldı

CHP’nin geçen hafta sonunda  Ankara’da yapılan kurultayında delegelerden çizik yiyen Kılıçdaroğlu bir şoku da Parti Meclisi (PM) seçimlerinde yaşadı. Bin 200 delegenin oy kullandığı PM seçimlerinde delegelerin yarıdan fazlasının desteğini alan tek kişi Haluk Koç oldu. Her üç delegeden ikisi  Kılıçrdaroğlu’nun A Takımı’nda olan Erdoğan Toprak ve Tekin Bingöl’e destek vermedi.     

İNCE VE TOPRAK ŞARTI KOŞTU 

Kılıçdaroğlu ilk iş olarak ortada olan il başkanlarını aradı. 8 saat pazarlık yaparak destek isteyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan Toprak ve Tekin Bingöl’e çizik atılmaması ricasında bulundu. İl başkanları da bazı isimlere yer açılmasını istedi. Selin Sayek Böke, Gamze Akkuş İlgezdi gibi isimler yeniden listeye alındı. Bu pazarlığa rağmen 10 kişi anahtar listeyi delerek PM’ye girdi. 

Terör destekcisinden din düşmanına ne ararsan var 

Kılıçdaroğlu’nun PM listesi 2019 vizyonunun da habercisi oldu. Terör destekçisinden ‘ezanlar sussun’ diyenine kadar birçok tartışmalı isim yönetimde yer buldu.   

- Selin Sayek Böke: 16 Nisan Referandum sonuçlarını hazmedemeyip halkı sokağa çağırdı. Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevinden partisinin ‘halkı sokağa dökememesinden’ yakınıp istifa etti. Son olarak kahraman Mehmetçiğin canını hiçe sayıp başlattığı Afrin operasyonuyla ilgili verdiği röportajda PYD’ye terör örgütü diyemedi. “Bunun için elimizde yeterli veri yok” diyerek tartışmaların odağına oturdu.    

- Gamze İlgezdi: Kobani’de öldürülen PYD’li teröristin cenazesine katılıp gözyaşı döktü. Bağdat Caddesi’nde Four Winds Residence’ta 5 milyon dolar değerinde 3 lüks daire aldığını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu’nun da, İlgezdi ailesinin 17 dairesinin olduğu 
Buz Residence’ta oturduğu skandalı günlerce gündemden düşmedi. 

- Sera Kadıgil: Ezana ve şehitlere dil uzatan sosyal medya paylaşımları ile büyük tepki topladı. Kadıgil, ‘Bugün Suriye’ye savaş açsak banko Esad’ı tutarım’, ‘O ezanlar ki şahadetleri dinin temeli ama benim yurdumun üstünde ebedi inlemesin’, ‘Hayatta hiçbir laftan tiksinmedim, şehitler ölmez vatan bölünmezden tiksindiğim kadar’ ve ‘kapıda oynayan çocukların üstüne kızgın yağ dökem mi, ya da uykumdan uyandıran ezan için camiyi basıp imamı keseyim mi’ şeklindeki mesajlar atmıştı.  

- Öztürk Yılmaz: Musul Büyükelçiliği döneminde DEAŞ tarafından personeli ile birlikte rehin alındığı döneme ait yalan beyanlarda bulunduğu kendisini muhasebeci diye tanıtıp emrindeki polisi de büyükelçi vekili diye gösterdiği ortaya çıktı. Yılmaz, Afrin harekâtında görev yapan ÖSO güçlerine de terörist benzetmesi yapmıştı.  

- Aykut Erdoğdu: Çanakkale Şehitliği’nde içki içip göbek atanları savunmak için ‘dinimizde içki içmek günah değil’ diye fetva verdi.  

- Ali Şeker: Rakka’da öldürülen kırmızı fularlı terörist için düzenlenen anma yürüyüşüne katıldı.  

- Tuncay Özkan: HDP’ye geçeceği gündeme gelmişti.  

- Erdal Aksünger: Alman televizyonlarına konuşup Türkiye’yi kötüledi. ABD’deki kumpas davasına gidip yine ülkesinin ceza alması için seferber olup FETÖ’cülerle iş birliği yaptı.  

Bekaroğlu ve Tanrıkulu giremedi

Bülent Tezcan, Seyit Torun, Öztürk Yılmaz, Veli Ağbaba, Aykut Erdoğdu, Akif Hamza Çebi, PM’ye girdi. Anahtar listede yer alan isimlerden Sezgin Tanrıkulu, ve Mehmet Bekaroğlu yönetim dışı kaldı. Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz ile Milletvekili Eren Erdem 359 oy aldı. İki isimden biri PM’ye girecek. Hangisinin gireceği ise yarın kurayla belli olacak. Akşam

teror-destekcisinden-din-dusmanina.jpeg