CHP PM'de istifa

CHP PM'de istifa

İstanbul Milletvekili Erdoğdu, CHP PM üyeliğinden istifa etti

ANKARA (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Parti Meclisi (PM) üyeliğinden istifa ettiğini bildirdi. 

Erdoğdu yazılı açıklamasında, parti içinde kurulan, "Yolsuzlukları Araştırma Birimi"nin başında olduğunu belirtti. Geçtiğimiz günlerde çok önemli belgelerin ellerine ulaştığını ve bunları incelemeleri gerektiğini vurgulayan Erdoğdu, "Bana oy veren delegelerden özür dilerim. PM üyeliği bu çalışmalara ket vuracaktı" açıklamasını yaptı.

Örgütlü çalışmanın zaman zaman fedakarlık gerektirdiğinin altını çizen Erdoğdu, "Parti disiplini çerçevesi içinde o fedakarlığı yapmamız gerekiyordu. Biz Kuvayı Milliye ruhundan doğan bir gelenekten geliyoruz. Gereken yerde fedakarlık yapmaktan çekinmeyiz" ifadesini kullandı.

PM'den istifası sırasında "milletvekili adaylığı pazarlığı yapıp yapmadığı" yönündeki söylentilere de değinen Erdoğdu, istifa konusunu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile sadece telefonla konuştuğunu bildirdi.

Erdoğdu, "Böyle bir pazarlık asla olmadı. Namusum, onurum ve şerefim üzerine temin ederim ki bu konuda tek bir kelime bile konuşulmamıştır" açıklamasını yaptı. 

- PM'de iki üyelik boşaldı

Erdoğdu'nun istifasıyla CHP'nin 60 kişilik PM üyeliğinden ikisi boşalmış oldu. Daha öncede Ankara Milletvekili Levent Gök, Grup Başkanvekilliği adaylığı için PM'den istifa etmişti.

İstifa edenlerin yerine yedek üyelerden ilk iki sıradaki isimler gelecek. CHP PM'nin yedek üyeliklerinde ilk sırada Ali Özcan ikinci sırada ise emekli büyükelçi Murat Özçelik yer alıyor. 

Öte yandan CHP PM, yarın sabah Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı