CHP PM Toplantısı

CHP PM Toplantısı

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke:- "(Atatürk resminin kaldırıldığı iddiası) Asılsız ve gerçek dışı bir iddiayla CHP'yi kamuoyunda haksız bir tartışmanın içine çeken PM üyesi ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın kesin ihraç istemiyle, ted

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Asılsız ve gerçek dışı bir iddiayla CHP'yi kamuoyunda haksız bir tartışmanın içine çeken PM üyesi ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın kesin ihraç istemiyle, tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesine gizli oylama sonucunda, oy çokluğuyla karar verildi. PM böyle bir olayın gerçekleşmediğine kesin olarak kanaat getirdi" dedi.

CHP Parti Meclisinin (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde yaptığı toplantı yaklaşık 8 saat sürdü.

Toplantının ardından açıklama yapan Böke, gün boyu süren toplantıda Türkiye'nin yoğun siyasi gündemini ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın durumunu değerlendirdiklerini belirtti.

Toplantıda, Türkiye'yi darbe hukukundan arındırma komisyon süreci ve dış politikaya dair detaylı sunumlar yapıldığını ifade eden Böke, bütün PM üyelerinin söz alarak görüşlerini açıkladığını söyledi.

PM'de, uzlaşma komisyonu çalışmalarının salt anayasa alanına sıkıştırılmaması, Türkiye'yi darbe hukukundan arındırma süreci olarak ele alınması konusundaki görüş birliğinin yinelendiğini anlatan Böke, bütün milletvekillerinin, PM üyelerinin ortak görüşünün, Türkiye'nin özgürlükçü demokrasiye ulaştırılması olduğunu ifade etti.

Dış politika alanındaki gelişmelerin yakından takip edilmesi konusunda görüş birliğine varıldığını kaydeden Böke, Suriye, Rusya, Orta Doğu bağlamında güncel dış politikanın detaylı konuşulduğunu, CHP'nin önermelerinin doğruluğunun bir kez daha teyit edildiğini dile getirdi.

- "İddianın gerçek dışı olduğu ortaya çıktı"

Milletvekili Nazlıaka'nın "CHP'li bir milletvekilinin TBMM'deki odasından Atatürk resmini indirdiği" iddiasının da asılsız ve gerçek dışı olduğunun bu toplantıda ortaya çıktığını belirten Böke, şöyle konuştu:

"Asılsız ve gerçek dışı bir iddiayla CHP'yi kamuoyunda haksız bir tartışmanın içine çeken PM üyesi ve Ankara Milletvekili Nazlıaka'nın kesin ihraç istemiyle, tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesine gizli oylama sonucunda, oy çokluğuyla karar verildi. Bu asılsız iddialara muhatap edilen PM üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz da toplantıda, 'kendisiyle ilgili iddiaların iftira olduğunu' ayrıntılı şekilde açıkladı. PM, böyle bir olayın gerçekleşmediğine kesin olarak kanaat getirdi."

Toplantıda ayrıca çeşitli nedenlerle partiden ihraç edilenlerin "af talepleri" de görüşüldü. Buna göre, 2013 ve sonrasında partiden atılan 19 kişi için af kararı verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :