CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer:

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer:

"Pırasa üreticisi bu yıl en çok sulama için kullandığı mazot ve elektrik bedellerinden çok etkilenmiş. Tohumu, gübresi, ilacı, mazotu, ithal ve fiyatı aşırı zamlanan ürünleri üretici zorunlu kullanıyor. Girdiler dolayısıyla maliyet de artıyor"

NİĞDE (AA) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, pırasa üreticilerinin girdi fiyatlarındaki artıştan şikayetçi olduklarını öne sürdü.

Gürer, yaptığı yazılı açıklamada, Niğde'deki pırasa üreticilerini ziyaret ettiğini belirtti.

Üreticilerin girdi fiyatlarındaki artıştan dertli olduğunu ifade eden Gürer, şunları kaydetti:

"Pırasa üreticisi bu yıl en çok sulama için kullandığı mazot ve elektrik bedellerinden çok etkilenmiş. Tohumu, gübresi, ilacı, mazotu ithal ve fiyatı aşırı zamlanan ürünleri üretici zorunlu kullanıyor. Girdiler dolayısıyla maliyet de artıyor. Dikim, çapalama ve söküm işçiliğinin maliyeti de fiyatlara yansıyor. Bir de nakliye fiyata eklenince 3 lira dolayında bir maliyet oluşuyor. Pazarda 3-5 lira arası satışı yapılan pırasa insan sağlığı için çok faydalı. Maliyet artışı çiftçiyi mutlu etmiyor. Fiyatlar artınca da müşteri tezgaha bakıp geçip gidiyor. Hem üretici, hem tüketici mağdur. Üreticinin deyişiyle 'fiyatlardaki artışlar pazar tezgahlarının önünden bile geçilemez duruma getirecek."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :