CHP Mersin Milletvekili Çamak:

CHP Mersin Milletvekili Çamak:

"Şehir hastaneleriyle daha az para harcanarak vatandaşın üstün kalitede hizmet alacağı, kolay ulaşabileceği bir sistem kurulabilecekken, yeni rant alanları sağlamaya yönelik bir sistem tercih edilmiştir"

TBMM (AA) - CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, şehir hastaneleriyle daha az para harcanarak vatandaşın üstün kalitede hizmet alacağı, kolay ulaşabileceği bir sistem kurulabilecekken, yeni rant alanları sağlamaya yönelik bir sistem tercih edildiğini söyledi.

Çamak, TBMM'de partisinin diğer Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu ve İstanbul Milletvekili Ali Şeker ile düzenlediği basın toplantısında şehir hastanelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mersin'de kısa süre önce açılışı yapılan şehir hastanesinin kent merkezine uzak olduğunu, bunun özellikle acil sağlık hizmetine ihtiyaç duyan kişiler için son derece sıkıntılı bir durum oluşturacağını dile getiren Çamak, hastaneler büyüdükçe hizmetlerin aksadığını ve kalitenin de düştüğünü söyledi.

Şehir hastanesinin açılması ile Mersin merkezde hizmet veren iki hastanenin kapatıldığını belirten Çamak, merkezdeki hastaneleri kapatarak, şehir dışına taşımanın sağlık hizmetine ulaşım açısından uygun bir yöntem olmadığını savundu.

Çamak, şehir hastanelerinin ihale, planlama ve işletim süreçlerine ilişkin de eleştirilerde bulunarak, "Çok daha az para harcanarak vatandaşın üstün kalitede hizmet alacağı, kolay ulaşabileceği, sağlık çalışanlarının haklarının korunacağı bir sistem kurulabilecekken, savurganlık boyutunda, yeni rant alanları sağlamaya yönelik, emek sömürüsüne dayalı bir sistem tercih edilmiştir. Bu durum kesinlikle halkımızın yararına değildir." diye konuştu.

-"Sağlık hizmeti almak, AVM'ye gider gibi değildir"

İstanbul Milletvekili Şeker de Avrupa ülkelerinin kent merkezinin dışındaki şehir hastaneleri sisteminden vazgeçtiğinin altını çizerek, "Sağlık hizmeti almak, AVM'ye alışverişe gider gibi değildir. İnsanların yaşadığı yerlerde sağlık hizmeti alması hayat kurtarıcı önemi sahiptir" değerlendirmesinde bulundu.

Kuyucuoğlu ise Mersin şehir hastanesi kurulurken gerekli planlamanın yapılmadığını, özellikle ulaşım gibi altyapı sıkıntıları giderilmeden hastanenin açıldığını kaydetti.

Şehir hastanesinin etrafında çeşitli hizmetleri vermek için sınırlı sayıda iş yeri yapıldığını, bunların da tek elden yüksek fiyatla kiralandığını aktaran Kuyucuoğlu, "Bir tekel yaratıyorsunuz. Bu kadar yüksek kira ödedikten sonra da malı, hizmeti istediği fiyattan satacak. İnsanların ihtiyaçlarını başka yerden temin şansı yok. En yakın yer birkaç kilometre uzakta." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :