CHP Mersin Milletvekili Atıcı:

CHP Mersin Milletvekili Atıcı:

"Türkiye'de her yıl organ nakli gereken insan sayısına 4 bin kişi ekleniyor"

TBMM (AA) - CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Türkiye'de her yıl organ nakli gereken insan sayısına 4 bin kişi ekleniyor" dedi.

Atıcı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, organ nakli bekleyen on binlerce insanın bulunduğunu söyledi. Atıcı, "Biz organ nakli bekleyen insanlara yardım edilmesini talep etmek için sesimizi yükseltiyoruz. 2014 yılında 4 bin 200 organ nakli oldu. 3 yıldaki artış sadece 247. Burada bir sorun var. Kendim de organlarımı 35 yıl önce bağışladım. Türkiye'de her yıl organ nakli gereken insan sayısına 4 bin kişi ekleniyor" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci ise organ bağışının artması için Sağlık Bakanlığı'nın insanları bilinçlendirmesi gerektiğini belirtti. Yedekci, 51 çocuğun kalp nakli için beklediğini vurgulayarak vatandaşlara duyarlılık çağrısı yaptı.

Kalp nakli bekleyen Berk Yıldız'ın annesi Arzu Yıldız, çocuğunun hayatı ancak pencereden izleyebildiğini, yürümesinin dahi sorun olabileceğini anlattı. Gözyaşlarını tutamayan Yıldız, "Yaşamak istemenin dini, ırkı, mezhebi yoktur. Burada ölümsüzlüğü aramak değildir amacımız, yaşamak için bir fırsattır istediğimiz. Yaşatamadığımız çocukların, yaşamak için direnen çocuklara umut vermesi adına sesleniyorum. Lütfen bizi görün" ifadesini kullandı.

Yıldız'ın konuşması sırasında ailelerle birlikte Yedekci de göz yaşlarını tutamadı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :