CHP Malatya Milletvekili Ağbaba:

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba:

"Türkiye olarak bu konuda sonuna kadar ABD'nin kararının (Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınması) koşulsuz, fakatsız, amasız karşısındayız"

TBMM (AA) - CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ABD'nin Kudüs'ü ABD'nin başkenti olarak tanıması kararına ilişkin, "Türkiye olarak bu konuda sonuna kadar ABD'nin kararının koşulsuz, fakatsız, amasız karşısındayız." dedi.

Ağbaba, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, taşeron işçilere kadro verilmesinin güzel bir gelişme olduğunu ancak yasa taslağı ile ilgili herhangi bir bilginin sendikalarla ya da kamuoyuyla paylaşılmadığını söyledi.

Yapılacak düzenlemenin kimleri kapsayacağının belirsiz olduğunu ifade eden Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Düzenleme kamudaki tüm taşeron işçileri kapsamalıdır, mevsimlik işçiler ile 4C'li personel de kapsama alınmalıdır. Taşeron işçilerin tümüne kayıtsız şartsız kadro verilmelidir. Yerel yönetimlerdeki taşeron işçiler de kadroya geçirilmelidir. Kamuya geçişte ücret ve hak adaleti sağlanmalı, taşeron işçilerin birikmiş ve kazanılmış hakları korunmalıdır. Taşeron işçilerin kamuya alınması süreci sürüncemede bırakılmamalı, siyasi rant aracı haline getirilmemelidir. Taşeron işçiler en kısa sürede kadroya alınmalıdır."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik hiç yakışmayacak açıklamalar yapıldığını belirten Ağbaba, "Bir siyasi partinin genel başkanını farklı varlığa benzetmek soysuzluktur." ifadesini kulandı.

- "Koşulsuz, fakatsız, amasız karşısındayız"

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına değinen Ağbaba, ABD Başkanı Donald Trump'ın aldığı kararın gerek Türkiye gerekse tüm Müslüman ülkeler açısından kabul edilemez olduğunu söyledi. Bu durumun tamamen Ortadoğu'yu karıştırmaya yönelik bir tutum olduğunu dile getiren Ağbaba, "Burada herkesin çok dikkatli olması gerekiyor. Türkiye olarak bu konuda sonuna kadar ABD'nin kararının koşulsuz, fakatsız, amasız karşısındayız." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :