CHP lideri Kılıçdaroğlu Konya’da

CHP lideri Kılıçdaroğlu Konya’da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’da düzenlenen mitingde partililere hitap ederek, “Yetki verin Türkiye’yi şaha kaldıracağım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Konya’da Şehir Meydanı’nda partililere hitap etti. Kılıçdaroğlu, “Mevlana’nın diyarında, erenlerin diyarındayız. Göreceksiniz CHP iktidarında kul hakkı yememek neymiş öğreteceğim dünyaya. Mazlumun hakkı, garibin hakkı, ezilenlerin hakkı nasıl korunurmuş, esnaf, işçi, yoksulun hakkı nasıl korunurmuş, Konya bilsin ki bütün dünyaya göstereceğim. Ankara’dakiler ne derlerse desinler, beni yolumdan alıkoyamayacaklar. Ben bu ülkede yurttaşlarımın bekçisi olacağım. Size hizmet edip sizin haklarınızı savunacağım. Milyarlık arabalara çerez parası diyorlar. Yuh çekmeyin sandıkta tepkinizi koyun. Çünkü siyasette kavga istemiyorum, bu millet kavgadan bıktı. Ben milleti, halkı düşünüyorum. Nerede olursa olsun, bir çocuk rahat uyuyamıyorsa ben rahat edemem. 17 Milyon yoksulumuz var ben huzur içinde uyuyamıyorum. İnançlarımızı sömürdüler, kimliklerimizi, yaşam tarzlarımızı sömürdüler. Ne yaparsa yapsınlar artık şu gerçeği göreceğiz. Bizi sömürüp köşeyi döndüler. Şimdi diyorum ki önce halk kazanacak. Halk zengin olacak. Yoksulu olmayan bir Türkiye. Ben 13 yıllık süre istemiyorum. Ben sadece 4 yıllık süre istiyorum. 4 yıl yetki verin yoksulluğu tarihe gömeceğim” dedi.

“Ben sizden birisiyim, Anadolu’da siz nasıl yaşıyorsanız ben de sizin gibi yaşıyorum” diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Konyalılardan 4 yıllık yetki istiyorum. İşsizlikle mücadele edeceğim, çiftçilerin hakkını, esnafın, ezilenlerin hakkını koruyacağım. Çünkü ben sizden birisiyim. Ankara’dakiler yoksulluğu, işsizliği benim kadar iyi bilemezler. Yetki verin Türkiye’yi şaha kaldıracağım. Diyorlardı ki, CHP proje üretemez, halkın sorunlarını bilemez, CHP sadece eleştirir, CHP bir şey yapamaz, açık ve net söylüyorum, 77 milyon kardeşime net söylüyorum. Senin derdinin dermanı benim, senin derdini ben çözeceğim. Sadece 4 yıl yetki istiyorum. 4 yıl sonunda göreceksiniz, hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Yoksulluğu bitireceğiz. Git hesap aç diyeceğiz. Her ay en az 720 lira banka hesabına para yatıracağız. Yoksulluğu bitireceğim. Emekli, 8 milyon emekli bin liranın altında aylık alıyor. Kılıçdaroğlu sözü veriyorum size, notere de gittim, Ramazan ve Kurban Bayramı’nda birer maaş ikramiye vereceğim, helal olsun, yolunuz açık olsun diyeceğim. Diyorlar ki, 2 maaş ikramiye vereceğim diyorsun, neden notere gidiyorsun diyorlar. Ben notere de giderim istediğim yere giderim. Çatlasalar da, patlasalar da, emeklilerimiz ikramiyesini alacaklar. Kılıçdaroğlu, çiftçinin, emeklinin, yoksulun, işçinin dostudur. Emeği, alın terini koruyacağım. Huzurlu ve yaşanabilir bir Türkiye istiyorum. Bunun için mücadele ediyorum ben. Seçim bildirgemizi açıkladık. Tüm toplumun sorunlarını gideriyoruz. Çiftçimiz 1,5 liradan mazot alacak. Sevgili Konyalılar, seçim bildirgemizde, emekliyi, çiftçiyi, yoksulu, esnafı, herkesi düşündük. Allah izin verir de yetki verirseniz bu ülkeyi bölgenin yıldızı yapacağım. Kimse bu ülkede aç ve açıkta kalmayacak.”