CHP Konya, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı

CHP Konya, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı

CHP Konya İl Başkanlığı Ankara’nın Çubuk İlçesinde Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınamak için Gedavet Parkında bir basın açıklaması yaptı.

CHP’nin basın açıklamasına CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, İl yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları, CHP Konya eski Milletvekili Hüsnü Bozkurt, partililerin yanı sıra, İYİ Parti Konya il Başkanı Gökhan Tozoğlu, Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, Eğitim-Sen Konya Şube Başkanı Cebrail Bektaş, Genel-İş Konya Şube Başkanı Mustafa Tamer katılarak destek verdiler.   Gedavet Parkında, şehit edilen 4 askerimiz ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı okundu.  Konuşmasına sınırın sıfır noktasında şehit edilen 4 askerimizi anarak, Türk Ulusuna ve şehit ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş terörü lanetleyerek, “ Bugün ülkemizin başkentinde, hepimizin şehidi Mehmetçiğimizin cenaze töreninde, şehidimizin cenazesine katılan tek siyasi parti lideri olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına hain bir saldırıda bulunulmuştur. Bu hain saldırı aynı zamanda şehidimiz Yener Kırıkçı’ya ve onun ailesine karşı da yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Yapılan sıradan bir protesto değildir. Yapılan sıradan bir provokasyon da değildir. Bu, son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır” dedi.

SALDIRININ AZMETTİRİCİLERİ BELLİDİR

Bu saldırının azmettiricileri bellidir diyen Barış Bektaş, “Adına gazete denen bir takım paçavralarda kimler Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri hedef gösterdiyse; bir takım operasyon kanallarında kimler Sayın Genel Başkanımıza idam tehditlerinde bulunduysa; Cumhuriyet Halk Partililerin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse; Meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal’in “İki büyük eserimden biri” dediği, Cumhuriyet Halk Partisi’ne kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa, bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar onlardır. Toplumumuza kin ve nefret tohumu eken, bundan da siyasi rant bekleyen zehirli dil ve bu dilin sahipleri bugün yapılan bu hain saldırıda pay sahibidirler. Askerimize kurşun sıkarak bu ülkeyi bölüp parçalamaya çalışan hainlerle, attığı manşetlerle milleti şehit cenazeleri üzerinden bölüp parçalamaya çalışan edepsizler aynı emperyalist güçlerin hizmetkârıdır. Aralarında açıkça bir amaç birliği vardır. Bunların ipini tutan odaklarda aynıdır. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir üyesi olarak, bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktaydık, ayakta durmaya da devam edeceğiz.”

TÜRKİYE’Yİ KORKU VE TERÖR ORTAMINA SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞANLARA KARŞI UYANIĞINIZ

 Barış Bektaş Türkiye’yi korku ve terör ortamına sürüklemeye çalışanlara karşı uyanık olduklarını belirterek, “Türkiye’yi korku ve terör ortamına sürükleyerek, bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı son derece uyanığız. Buna fırsat vermeyeceğiz. “Gün kızgın demiri soğutma günüyse” herkes de buna göre davranmalıdır. Ancak demiri, bugün bile, kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Bunları sağduyuya davet ediyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez. Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdırlar. Bu arada Milli Savunma Bakanı’na da bir sorumuz vardır. Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, “O evi yakın” diye bağıran hainlere dönüp de “Mesajlarınızı verdiniz” demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajını vermiştir, bu nasıl bir cümledir?

Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine su taşıdıkları da bellidir. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidirler. Herkes müsterih olsun. Bizler ve aziz milletimiz soğukkanlılıkla, oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz. Bizler Kuvayı Milliyenin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Basın açıklaması için toplanan kalabalık olaysız bir şekilde ayrıldı.