CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet:

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet:

"(Rasim Ozan Kütahyalı) İsmini dahi anmak istemediğimiz şahıs, hakaret, halkın bir kısmını alenen aşağılama suçunu işlemiş bulunmaktadır. Bu omurgasız canlı, yandaş medyanın geldiği konumu ve yaşadığı güç sarhoşluğunu göstermiştir"

TBMM (AA) - CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Boşnaklara yönelik açıklamalarından dolayı Rasim Ozan Kütahyalı'ya tepki göstererek, "İsmini dahi anmak istemediğimiz şahıs, hakaret, halkın bir kısmını alenen aşağılama suçunu işlemiş bulunmaktadır. Bu omurgasız canlı, yandaş medyanın geldiği konumu ve yaşadığı güç sarhoşluğunu göstermiştir." dedi.

Hürriyet, Mecliste CHP milletvekilleri Mahmut Tanal ve Erkan Aydın ile düzenlediği basın toplantısında, bir televizyon kanalında yayımlanan programda Boşnak halkına yönelik ifadeleri nedeniyle Rasim Ozan Kütahyalı'ya tepki gösterdi.

"Rasim Ozan Kütahyalı’nın Boşnak kardeşlerimiz üzerinden ettiği küfürü midemiz bulanarak hepimiz izledik." diyen Hürriyet, Kütahyalı'nın sözlerinin sadece Boşnak halkının değil tüm vatandaşların tepkisini çektiğini söyledi.

CHP'li Hürriyet, Kütahyalı hakkında Boşnak vatandaşları alenen aşağıladığı, ayrımcılık yaptığı iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ve programın yayınlandığı televizyon kanalını da Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) şikayet ettiklerini bildirdi.

Fatma Kaplan Hürriyet, "İsmini dahi anmak istemediğimiz şahıs, hakaret, halkın bir kısmını alenen aşağılama suçunu işlemiş bulunmaktadır. Bu omurgasız canlı, yandaş medyanın geldiği konumu ve yaşadığı güç sarhoşluğunu göstermiştir" diye konuştu.

Kütahyalı'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla özür dilemesinin de yetersiz olduğunu ifade eden Hürriyet, Cumhuriyet savcılarını göreve çağırarak, Kütahyalı'nın hak ettiği cezaya çarptırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da söz konusu olaya ilişkin RTÜK'e şikayette bulunduklarını anımsatarak, "Rasim Ozan Kütahyalı bugüne kadar hep vatandaşlara iftira attı, karalama kampanyaları yaptı, basın mensubunun kimliğine bağdaşmayan iş ve eylemlere girişti. Bu son yaptığı ava giderken avlanmak oldu." ifadelerini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :