CHP Kayseri Milletvekili Arık:

CHP Kayseri Milletvekili Arık:

"Otizmli çocuklar, dernekler, ayrım yapmaksızın 550 milletvekiline mektup gönderdiler. Bu çocuklar, 'Bizimle ilgilenin, biz daha iyi oluruz. Bizim güneşimiz olun.' diyor. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Gelin hep beraber bu çocukların güneşi olalım"

TBMM (AA) - CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, otistik çocukların eğitim alanındaki sorunlarının çözülmesini isteyerek, "Otizmli çocuklar, dernekler, ayrım yapmaksızın 550 milletvekiline mektup gönderdiler. Bu çocuklar, 'Bizimle ilgilenin, biz daha iyi oluruz. Bizim güneşimiz olun.' diyor. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Gelin hep beraber bu çocukların güneşi olalım." dedi.

Arık, 3 yaşında otizm tanısı konulan 19 yaşındaki Esra Nazlıdoğan ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, otistik insanların eğitim alanında yaşadıkları sıkıntıları aktardı.

Müzik tutkunu olan Esra Nazlıdoğan'ın ailesinin kızlarını güzel sanatlar lisesine göndermek istediğini, ancak ders verecek öğretmen olmadığı için okula kabul edilmediğini anlatan Arık, "Esra da kendi imkanlarıyla evinde piyano dersi almış. Esra, Ankara'da liseler ve ortaokullar arasında yapılan piyona yarışmasında üçünü olmuş, halk müziği yarışmasında 8. olmuş. Konservatuvar düzeyinde müzik bilgisine sahip olan Esra'nın, güzel sanatlar lisesine kayıdı yapılamıyor. Esra da hayallerinden vazgeçmiyor, liseyi dışarıdan okumaya çalışıyor." diye konuştu.

Nazlıdoğan'ın konservatuvar sınavlarına girebilmesi için lise diplomasına ihtiyacı olduğunu aktaran Arık, açıköğretim lisesine devam eden Esra Nazlıdoğan'ın 3 yılda 52 kredi alabildiğini, diploma için kredisini 192'ye tamamlaması gerektiğini söyledi.

Otizmli olan Nazlıdoğan'a diğer bireylerle aynı seviyede sorular sorulduğunu dile getiren Arık, "Esra'ya ilköğretim okulunda haftalık 2 saat ders veriliyor, sınava girdiğinde ise diğer öğrencilerle aynı düzeyde sorular soruluyor. Adalet bunun neresinde? Esra'ya imkan verilse dünya çapında bir piyanist olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Otizmli çocukların haftada 2 saatle diğer çocuklara adapte olmalarının çok zor olduğunu belirten Çetin Arık, otizmin sadece 2 Nisan'da hatırlandığını, 3 Nisan'dan itibaren unutulduğunu ifade etti.

Bu çocukların yalnız bırakılmamasını isteyen Arık, şunları kaydetti:

"Otizmli çocuklar, dernekler, ayrım yapmaksızın 550 milletvekiline mektup gönderdiler. Bu çocuklar, 'Bizimle ilgilenin, biz daha iyi oluruz. Bizim güneşimiz olun.' diyor. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Gelin hep beraber bu çocukların güneşi olalım. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Fatma Şahin'in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde verdiği bir söz var, 'Otizm Eylem Planı'nı derhal harekete geçirin' diyor. Ama atılan hiçbir adım yok. Sayın Cumhurbaşkanının sözü yerde kalmasın."

Konservatuvarda okumak isteyen Esra Nazlıdoğan da "Sevmekten kim usanır" adlı şarkıyı seslendirdi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :