CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse:

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse:

"1 Mayıs, emeğe verilen değerin, örgütlenmenin, hak arayışın, meydanlara çıkmanın, gücümüzü ve kararlılığımızı göstermenin günüdür"

ZONGULDAK (AA) - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, "1 Mayıs, emeğe verilen değerin, örgütlenmenin, hak arayışın, meydanlara çıkmanın, gücümüzü ve kararlılığımızı göstermenin günüdür." dedi.

"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" kutlamalarına katılmak için kente gelen Köse, CHP Zonguldak İl Başkanlığını ziyaret etti.

Köse, burada yaptığı açıklamada, emek denilince akla gelen ilk yerin Zonguldak olduğunu bildirdi.

CHP Kadın Kolları için 1 Mayıs'ın anlamlı ve özel günlerden biri olduğunu vurgulayan Köse, şunları kaydetti:

"1 Mayıs, emeğe verilen değerin, örgütlenmenin, hak arayışın, meydanlara çıkmanın, gücümüzü ve kararlılığımızı göstermenin günüdür. CHP her zaman işçi ve emekçi dostu olmuştur. CHP, işçiyi ve emekçiyi sömüren taşeron sistemine hep 'hayır' demiştir. Seçim vaatlerinin en başında taşeron sistemini kaldıracağı sözü vardır. Taşeron demek iş güvencesi, maaş düzeni, işçi sağlığı, iş güvenliği 'yok' demektir. CHP bu koşullarda çalışmayı hak etmeyen işçinin, emekçinin her zaman yanında, savunucusu ve destekçisi olacaktır. İşçinin, emekçinin hak ettiği koşullarda, ücrette, insanca yaşama koşullarını elde edeceği güne kadar sizlerle birlikte mücadelemiz devam edecektir."

Konuşmanın ardından Köse'ye, madenci heykeli ve Devrek bastonu hediye edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :