CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan:

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan:

"Kadın ve erkeğin farklı yaradılışlara sahip olduğu üzerinden, eşitlik söylemini yok etmeye çalışmak, böyle mesajlar vermek, tüm toplumu olumsuz etkiler ve etkiliyor"

ANKARA (AA) - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, kadın ve erkeğin farklı yaradılışlara sahip olduğu üzerinden, eşitlik söylemini yok etmeye çalışmanın, böyle mesajlar vermenin, tüm toplumu olumsuz etkilediğini savundu.

Dokuzcan, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün Aile Bakanlığı ve KADEM Derneğinin toplantısında yaptığı konuşmayı eleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Kadın ile erkeği asla eşit konuma getiremezsiniz. O fıtrata terstir" dediğini aktaran Dokuzcan, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Kadın ve erkeğin farklı yaradılışlara sahip olduğu üzerinden, eşitlik söylemini yok etmeye çalışmak, böyle mesajlar vermek, tüm toplumu olumsuz etkiler ve etkiliyor. Kadını ve erkeği eşit göstermemeye çalışmak çağdaş, akılcı toplumların  anlayış biçimi değildir. Kadın ve erkek arasındaki fiziksel farklılıklar, onların çağdaş hukuk önünde hak ve özgürlükler açısından eşit olmalarını engellemez, engellememelidir. Kadını, fiziksel farklılıklar nedeniyle aşağılayan, eve kapatan ve ona 'yalnızca anne olacaksın' diyen ve kutsal analık duygusunu bile kafasındaki eşitsizlik anlayışına gerekçe yaratmak için sömüren Cumhurbaşkanı, çağdaş hukukun eşitlik ilkesini tasfiye etmeye çalışmaktadır."

Kaynak:Haber Kaynağı