CHP İzmir Milletvekili Bayır:

CHP İzmir Milletvekili Bayır:

"(Cami gençlik kolları kurulması) FETÖ tehlikesi henüz atlatılamamışken bu oluşumun devlete karşı bir başka başkaldırı planlamasında yer almayacağının garantisini kim verebilir?"

TBMM (AA) - CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Olağanüstü Din Şurasında alınan kararlar doğrultusunda hazırlanan raporda "cami gençlik kolları" kurulması kararına ilişkin, "Ülkemizin geçtiği bu sancılı süreçte, FETÖ tehlikesi henüz atlatılamamışken bu oluşumun devlete karşı bir başka başkaldırı planlamasında yer almayacağının garantisini kim verebilir?" dedi.

Bayır, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunca ağustos ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Olağanüstü Din Şurasının toplandığını hatırlattı.

Şurada alınan kararlar doğrultusunda, Dini İstismar Hareketi FETÖ/PDY raporunun hazırlandığını ve 20 başlıktan oluşan raporda, "Maruz kaldıkları manevi zararları önlemek için vatandaşlarımıza ve özellikle gençlere yönelik çalışmalar yapılacaktır" başlığı altında cami gençlik kollarının kurulmasının yer aldığını belirten Bayır, "Ülkemizin geçtiği bu sancılı süreçte, FETÖ tehlikesi henüz atlatılamamışken bu oluşumun devlete karşı bir başka başkaldırı planlamasında yer almayacağının garantisini kim verebilir?" ifadesini kullandı.

Söz konusu raporda "İdeal bir gençlik yetiştirilmesi" gerektiğinin altının özellikle çizildiğine vurgu yapan Bayır, şu görüşlere yer verdi:

"Yani camilere giderek ibadetini yerine getiren insanlar mı sadece sizin çizdiğiniz ideal kelimesine uygun kişilerdir? Camiler ibadethanedir, kışla ya da kolej değildir. Bu girişim anayasamızın laiklik ilkesine aykırılık taşımaz mı? Artık dine siyaseti karıştırma işinden vazgeçin. Camiye siyaseti sokmayın. İnsanların saf, temiz duyguları ile uğraşmayın, akıllarını bulandırmayın. Doğacak olası sonuçları iyi hesap edin. İkinci bir olumsuz kalkışma ya da durumda yeni Adil Öksüz'ler bu yapıdan ortaya çıkarsa yine 'kandırıldık' kelimesini sakın kullanmayın. Çok yönlü düşünerek, iyi tahlil ederek tekrar bu kararı gözden geçirin."

Bayır, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e de iktidarın değil, doğrunun yanında yer alması çağrısında bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :