CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş:

CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş:

"Ortadoğu'yu şekillendirmek için, siyasetine yön vermek için el altından, kimi zaman açıktan desteklenen IŞİD, bumerang gibi Türkiye'yi vurmuştur, Türk siyasetini biçimlendirmeye başlamıştır"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Ortadoğu'yu şekillendirmek için, siyasetine yön vermek için el altından, kimi zaman açıktan desteklenen IŞİD, bumerang gibi Türkiye'yi vurmuştur, Türk siyasetini biçimlendirmeye başlamıştır." dedi.

Yarkadaş, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını değerlendirdi.

Türkiye'nin dün gece büyük bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldığını, 36 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Yarkadaş, saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek, ailelerin acısını paylaştığını bildirdi.

Teröristlerin eyleminin vereceği zararı, yaptığı müdahalelerle azaltan kahraman polislere de minnet duyduklarını belirten Yarkadaş, "Bir polisimizin, kendisini patlatmaya çalışan teröristi nasıl etkisiz hale getirmeye çalıştığını izledik. Keşke o polisimizin duyarlı olduğu kadar AKP iktidarı da terör eylemlerinin yaratacağı etkiye karşı duyarlı olabilseydi." diye konuştu.

Yarkadaş, "AK Parti'nin son 5-6 yıldır izlediği Ortadoğu politikası ya da politikasızlığının bumerang olarak dönüp Türkiye'yi vurduğunu, IŞİD'in, AK Parti'nin bumerangı" olduğunu savundu. Yarkadaş, şunları kaydetti:

"Ortadoğu'yu şekillendirmek için, siyasetine yön vermek için el altından, kimi zaman açıktan desteklenen IŞİD, bumerang gibi Türkiye'yi vurmuştur, Türk siyasetini biçimlendirmeye başlamıştır. Eylem olduğunda yurttaşlarımız adeta tahmin yarışına girmiş, 'IŞİD mi PKK mı yaptı?' diye yorum yapmıştır. Bu, AKP'nin Türkiye'yi terör cehennemine dönüştürdüğünü, terör örgütlerinin Türkiye'de adeta cirit oynadığının göstergesidir. İktidar sorumluluğunu yerine getirmeli, istifa mekanizmasını işletmelidir. Başbakan, güvenlik zaafiyetinin olmadığını söylüyor. Güvenlik zaafiyeti yoksa bu ülkede yaşanılanın adı nedir? Ülkede, başbakan, İçişleri Bakanı, MİT Müsteşarı yoktur. Türkiye, terör örgütlerinin tehditi altında sahipsiz bırakıldı. Bu terör eylemini engellemekle görevli, sorumlu olan kim varsa bir an önce istifa etmeli, koltuklar liyakatıyla dolduracak kişilere bırakmalıdır. Hükümet bir an önce ortaya çıkmalıdır. Hükümetin terör eylemleri karşısında kontrolü kaybettiği açıkça görülüyor. AKP, IŞİD ile mücadele edemez, mücadeleye başladığı an ortaklıkları, içine girdikleri ilişkiler ortaya çıkar. IŞİD ile mücadele etmek yerine canbaza bak cambaza oyununu oynamaya çalışıyorlar. "

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :