CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu:

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu:

"Cemevlerinin ibadethane sayılmasına ilişkin kararı, bu Parlamentonun bugün vermesi lazım"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Cemevlerinin ibadethane sayılmasına ilişkin kararı, bu Parlamentonun bugün vermesi lazım." dedi.

Tanrıkulu, Meclis'te yaptığı açıklamada, dün TBMM Genel Kurulu'nda, Cemevlerinin ibadethane sayılması için verdiği kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması görüşmelerinin yapıldığını anımsattı.

Genel Kurul açıldığında 10 bakanın bulunduğunu, ancak kendi teklifinin görüşmelerinde bakanların tümünün Meclis'i terk ettiğini savunan Tanrıkulu, akabinde de AK Parti'li milletvekillerinin Genel Kurulu terk ettiğini, karar yeter sayısı olmadığı için Genel Kurulun kapandığını ve teklifin oylanamadığını söyledi.

Muharrem ayında Alevi yurttaşların statüsü olmayan cemevlerinde ibadetlerini yerine getirdiklerini dile getiren Tanrıkulu, "Bize düşen bu ayıbın kaldırılmasıdır. AİHM Genel Kurulu, cemevleri konusunda Türkiye ile ilgili ağır bir mahkumiyet kararı verdi. Teklifin oylaması bugün yapılacak. Cemevlerinin ibadethane sayılmasına ilişkin kararı, bu Parlamentonun bugün vermesi lazım." diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki 64. Hükümet programında "Cemevlerine hukuki statü tanıyacağız." ifadesinin, Binali Yıldırım başkanlığındaki 65. Hükümet programında bulunmadığını söyleyen Tanrıkulu, "Daha önce olduğu gibi matbaada düşmüşse diyeceğim bir şey yok, ancak bir siyasal tercih olarak programa konmamışsa, çok vahim durumla karşı karşıyız." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :