CHP İstanbul Milletvekili Tanal:

CHP İstanbul Milletvekili Tanal:

"Kadına yönelik cinayetlerin yaptırımı yetersiz. Bu cinayetlerin cezalarının ağırlaştırılması gerekir ki bu suçlar en aza indirilebilsin"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Kadına yönelik cinayetlerin yaptırımı yetersiz. Bu cinayetlerin cezalarının ağırlaştırılması gerekir ki bu suçlar en aza indirilebilsin" dedi.

Tanal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Özgecan Aslan cinayetinin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlattı.

Özgecan Aslan'ın öldürüldüğü 2015 yılında, 289 kadının katledildiğini belirten Tanal, "AKP döneminde katlanarak artan kadın cinayetleri tesadüf değildi. Tecavüze uğrayan kadını dahi suçlayan AKP yöneticilerinden ve yasal boşluklardan cesaret alan kadın düşmanlarının sayısı bu nedenle arttı" ifadesini kullandı.

Tanal, kadın cinayetlerinin araştırılması için verdikleri önergelerin iktidar partisi milletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini, kanun tekliflerinin gündeme alınmasının engellendiğini ileri sürdü. Tanal, bunun da AK Parti'nin kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin önlenmesi konusunda samimi olmadığını ortaya koyduğunu savunarak, "Kadına yönelik cinayetlerin yaptırımı yetersiz. Yetersiz olması sebebiyle bu cinayetlerin cezalarının ağırlaştırılması gerekir ki bu suçlar en aza indirilebilsin" diye konuştu.

Mahmut Tanal, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, AK Parti sıralarından laf atıldığını, kendisine yönelik iftirada bulunulduğunu öne sürdü. Bir internet haber sitesinin de kendisi ve bir kadın polis memuru hakkındaki bu iftirayı habere konu ettiğini belirten Tanal, "Hem benim namusumla hem de şerefli bir şekilde görevini yapan komiser bir kadın arkadaşımızın namusuyla oynayacak şekilde manşetlerini atmışlardır" dedi.

Yapılan haberin gazetecilik anlayışı ile bağdaşmadığını söyleyen Tanal, şöyle devam etti:

"Olay, Validebağ Korusu'nda olmuştu. Orada barikat kurulmuştu, ben barikatı elimle çekerken barikatlardan sonraki alana benim girişimi engellemek için emniyet mensubu, benimle barikat arasına atladı ki geçişimi engellesin diye. Emniyet mensubu geçişimi engellemek için araya girdiğinde, video kayıtlarına bakıldığı zaman görevini namusuyla yapan emniyet mensubuna ve benim namusuma hakaret edilmesi kabul edilebilecek bir durum değil."

Tanal, olayın, siyasi linç kampanyası dışında bir şeye hizmet etmediğini ve haber değeri olmadığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :