CHP İstanbul Milletvekili Erdem:

CHP İstanbul Milletvekili Erdem:

"İsrail'in Aşdod Limanı'ndan ilk defa biz insani yardım götürmeyeceğiz, zaten yardım götürülüyor"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İsrail ile ilişkilerin normalleşme girişimleri konusunda, "İsrail'in Aşdod Limanı'ndan ilk defa biz insani yardım götürmeyeceğiz, zaten yardım götürülüyor." dedi.

Erdem, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesine yönelik atılan adımları anımsatarak, girişimlere dair "Pes dedirten" açıklamalar okuduklarını belirtti.

İsrail ile yapılan mutabakatın, "Teslimiyet anlaşması" olduğunu ileri süren ve Gazze'ye ablukanın hafiflemediğini savunan Erdem, İsrail'in Aşdod Limanı'nın zaten açık olduğunu, limandan başka ülkelerin insani yardımlar götürdüğünü bildirdi.

Erdem, "İsrail'in Aşdod Limanı'ndan ilk defa biz insani yardım götürmeyeceğiz, zaten yardım götürülüyor. İsrailliler, Mavi Marmara'ya saldırırken zaten 'Gazze Limanı'na değil Aşdod Limanı'na getirirseniz problem olmaz' diyorlardı. Kimi kandırıyorsunuz siz? Burada mesele Gazze Limanı'na götürebilmektir." diye konuştu.

"20 milyon TL'ye Mavi Marmara şehitlerinin kanı, İsrail'e satılmıştır" diyen Erdem, mutabakat ile Gazze ablukasının,Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından resmen tanınmış olacağını ileri sürdü.

Erdem, gazetecilerin, "Bu anlaşmayı neden şimdi yaptılar?" sorusu üzerine, "Anlaşılan o ki hükümet bir reddimiras arayışı içerisinde. İhaleyi bırakacak yerler arıyor. Dış politikanın ihalesi geçmiş olsun Davutoğlu'nun sırtına kalacak görünüyor. Önümüzdeki günlerde Mısır ve Suriye politikasında radikal değişiklikler bekliyorum." yanıtını verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :