CHP İstanbul Milletvekili Erdem:

CHP İstanbul Milletvekili Erdem:

"Temennim dokunulmazlıklarla ilgili teklifin TBMM Genel Kurulundan geçmemesi yününde"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, "Temennim dokunulmazlıklarla ilgili teklifin TBMM Genel Kurulundan geçmemesi yününde. Çünkü bu teklif dokunulmazlıkları kaldırmıyor, mevcut fezlekeleri işleme koyuyor." dedi.

Erdem, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 2014 yılında yaptığı bir konuşmada "Cumhuriyeti kuranlar dinsizdi." dediğini öne sürdü.

"Yetim, kul hakkından bu kadar bahseden İslam'ın temsilcisi olduğunu söyleyenlerin, yolsuzluğa, hırsızlığa bu kadar batmış olması, bunların ikiyüzlüğünü göstermesi açısından yeterli." ifadesini kullanan Erdem, "6. filoyu protesto edenleri dövenler dinli miydi? Kıblesi Amerika olanların, kıblesi para, iktidar, servet, imkan olanların bize din dersi vermesine müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

İslam'a 1400 yıllık tarihinde en fazla zarar verenin bu anlayış olduğunu öne süren Erdem, cumhuriyetin, bu topraklarda herkesin inancını özgürce yaşamasını sağladığını kaydetti.

"Cumhuriyeti kuranların imanını sorgulamak bir avuç rant düşkününün haddi değildir." diyen Erdem, "Onlara bu hakkı vermeyeceğiz. Dinimizi bunlardan öğrenecek değiliz." dedi.

Erdem, bir gazetecinin, "16 Mayıs'taki oylamada donulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği teklifi Genel Kuruldan geçer mi?" sorusu üzerine, oylamada grup kararının alınamadığını anımsattı.

Bu konuda daha önce görüşünü açıkladığını belirten Erdem, "Bu manada benim temennim teklifin geçmemesi yününde. Çünkü bu teklif dokunulmazlıkları kaldırmıyor. Mevcut fezlekeleri işleme koyuyor." dedi.

Erdem, 550 milletvekilinin tamamının dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini söyledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :