CHP İstanbul Milletvekili Doğan:

CHP İstanbul Milletvekili Doğan:

"İstanbul Adaların kültür mirası sayılması için yetkililer harekete geçmeli"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, İstanbul Adalar ilçesinin kültür mirası sayılmasını istedi.

Doğan, Kınalıada Platformu Sözcüsü Nurhan Çetinkaya ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'un büyük sorunlarla boğuştuğunu, hızla kimliğini, doğasını ve tarihi dokusunu yitirdiğini savundu.

Doğan, yaz mevsiminde yerleşik halkın onlarca katı nüfusa ev sahipliği yapan Adalar ilçesinin, yıllardır sorunlarına çözüm getirilmediği için bugün S.O.S verdiğini söyledi.

Doğan, Türkiye'nin çoğulcu yapısının en güzel örneklerinden olan Adaların bugün can çekiştiğini, acil önlemler beklediğini, üvey evlat muamelesi gördüğünü ileri sürdü.

Selina Doğan Adalar Belediyesinin tüm özverili çalışmasına rağmen, aldığı önlemlerin, bütçe ve diğer lojistik eksiklikler nedeniyle yetersiz kaldığını ifade etti.

Adalardaki asayiş sorununun, sistemli ihmalkarlık olduğunu savunan Doğan, iktidarın Adaların demografik yapısını değiştirme amacında olduğu kaygısının uyandığını bildirdi.

Doğan, şunları kaydetti:

"Adalar kontrolsüz turizme, plansız kentleşmeye kurban edilemez. Elitist yaklaşımda değiliz, Adalar sakinleri için ayrıcalık talep etmiyoruz; Adalar sakinlerinin yerleşik olmaktan kaynaklı hizmetleri yerine getirilmelidir. Adalar, sorunlu bir bölge olmayı çoktan aştı, S.O.S veriyor, can çekişiyor, dokusunu hızla kaybediyor. Bir miras göz göre göre tahrip ediyor. Adalar'ın kültür mirası sayılması için yetkilileri bir an önce harekete geçmeye davet ediyorum."

Kınalıada Platformu Sözcüsü Nurhan Çetinkaya ise Adalarda, ezan sesiyle çan sesinin birbirine rahatsızlık vermeden yıllardır uyum içinde gökyüzüne yükseldiğini ifade etti. Çetinkaya, çocukluklarında bütün dinlerin, milletlerin bayramların hep birlikte kutladıklarına değinerek, "Örnek olan bu kardeşlik iklimine ev sahipliği yapan Adaları özel olarak korumak gerekir. Göz göre göre bu iklim yok edilmekte." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :